Az Overstock nagy dobása, az ICO piac szabályozott környezetben

2017.09.30

Az Overstock leányvállalata a tZERO bejelentette, hogy az Argon Csoport és a RenGen közreműködésével megnyitja az első ICO piacot, mely megfelel az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete (SEC) által támasztott követelményeknek és szabályozásoknak. 


Az ICO piac vagy, ahogy a cég jellemzi, az alternatív kereskedési rendszer célja, hogy megkönnyítse a tokenekkel való kereskedést mindezt szabályozott és ellenőrzött keretek között.

Az ICO-k piaca 2017-ben már 2 milliárd dollárt termelt - csak a második félévben 800 millió dollárt - mindezt úgy, hogy az amerikai startup cégek és befektetők folyamatosan arra kényszerülnek, hogy a sokszor homályos vagy nem egyértelmű szabályozási környezetben lavírozzanak.

Az Overstock ügyvezetője - Patrick Byrne - szerint az intézményi befektetők részéről tapasztalható megnövekedett figyelem már korábban is jelezte, hogy szükség van egy olyan piacra megteremtésére, amely megfelel az Értékpapír-, és Tőzsdefelügyelet szabályozásának.

A tZERO egy privát blockchain, mely a jövőben az ICO-k piacának technológiai hátterét biztosítja. Az Argon csoport, mint tanácsadó vesz részt a folyamatban, melynek során listázás előtt vizsgálják a tokeneket. A RenGen a fizetőképesség fenntartásához járul hozzá.

Az Argon csoport ügyvezetője - Emma Channing - kéri és ösztönzi a fejlesztőket, hogy csatlakozzanak az új technológiához, mert egy átláthatóbb utat biztosít a szabályozási elvárások útvesztőjében.

Véleménye szerint: "A tZERO, a RenGen és az Argon csoport közötti társulásban megvan az a potenciál, hogy teljesen megváltoztassa az ICO-król kialakított képet."


Forrás: cryptocoinsnews.com


Ha követni szeretnéd az eseményeket iratkozz fel a Facebookon Kriptovaluták oldalunkra, de akár a Meetup Kriptovaluta csoportunkhoz is csatlakozhatsz.