Az Ethereum nem értékpapír

2019.03.13

Számtalan különféle virtuális valuta létezik a piacon, melyet a szabályozó szervek folyamatosan vizsgálnak világszerte. Létezik számos token, melyet értékpapírként azonosítanak, de az Ethereum jelenleg nem tartozik közéjük a SEC elnöke szerint.

Az Amerikai Értékpapír-, és Tőzsdefelügyelet (SEC) elnöke - Jay Clayton - megerősítette, hogy az Ethereum és más kriptovaluták nem minősülnek értékpapírnak az USA törvényei szerint.

Az a tény, hogy az Ethereum nem minősül értékpapírnak kifejezetten jó hír a kriptopiac számára, mert nem kell attól tartani, hogy a törvények miatt a kriptotőzsdék arra kényszerülnének, hogy dobják az Ethereumot. Ez azért is pozitív fejlemény, mivel a legtöbb coin nem kívánja magát értékpapírként azonosítani.

Clayton Ted Budd képviselőnek küldött levelében fejtette ki véleményét, melyben arra kérték, hogy tisztázza a SEC álláspontját az Ethereummal kapcsolatban, illetve, hogy nyilatkozzon arról egyetért-e a SEC pénzügyi vezetőjének - William Hinman-nek - az Ethereummal kapcsolatos véleményével.

Clayton egyetért azzal az értékeléssel, mely szerint az ETH nem értékpapír. Ha a hálózat, melyen az adott token vagy coin működik eléggé decentralizált, akkor a valuta nem értékpapír.

Ugyan Clayton nem említett egyetlen konkrét valutát sem, de a levél azt sugallja, hogy az Ethereum és a hozzá hasonló kriptók nem értékpapírok. 


További információ: www.cointelegraph.com


Személyes oktatás, konzultáció Pataki Gáborral a CoinBroker alapítójával

Szeretnéd Te is megtanulni hogyan tudsz kriptovalutába fektetni, milyen szabályok alapján érdemes felépíteni a kriptovaluta portfóliót, hogyan tudod mindezt minimális időráfordítással - közel automatizáltan - kezelni?

Ha igen a válasz, akkor nincs más dolgod, jelentkezz Konzultációra. Telefonon egyeztethető időpontot, helyszín, a konzultáció akár Skype-on is megvalósítható. 


Próbáld ki díjmentesen a Stop-Loss Manager-t, amely 8 stop-loss-t képes kezelni a Binance és a Bitstamp és Kraken tőzsdéken folyó kereskedési felületen.   


Híreinket a Facebook oldalunkon követheted nyomon, amelyhez már 2500-an csatlakoztak. Ha még több információt szeretnél hallani a témában, iratkozz fel hírlevelünkre és 5 Mikron üti a "tárcádat".