Az Ethereum 10%-ot esett egy éjszaka alatt

2019.08.16

Az utóbbi időszakban az események kellemetlen fordulatot vettek az Ethereum számára, mivel a kriptovaluta 3 havi legalacsonyabb árfolyamát produkálta, a kriptopiacon zajló masszív eladási hullámnak köszönhetően.

Az elmúlt éjszaka alatt 10%-ot csökkent árfolyama, a 200 dolláros határ alá, melyre idén május óta nem volt példa. Jelenleg is mindössze 185 dolláron kereskedhető. A top 5 coin közül a leggyengébben teljesített az elmúlt 24 órában, bár a top 10-es listát vizsgálva, az EOS-hez és a Bitcoin SV-hez képest még mindig eredményesebb.

Miközben a piac nagyrészt pirosban virít, addig a Bitcoin gyorsan összekapta magát 9500 dolláros árfolyamáról és jelenleg is a 10.000 dolláros határ felett mozog. Piaci részesedése továbbra is növekszik, jelenleg 68,9%-on áll, míg az Ethereum mindössze 7,45%-ot mondhat magáénak, pedig nem is olyan régen még 10% fölötti részesedéssel rendelkezett.

Pozitívum, hogy továbbra is tartja második helyét a legnagyobb coinok rangsorában, tőkepiaci értéke közel duplája az XRP értékének, mivel a Ripple is hatalmas veszteségeket könyvelhetett el az elmúlt néhány hét során.

Az általános kriptopiaci helyzet oka egyelőre nem világos. Az Ethereum árfolyamának esése állítólagosan egy kínai piramisjátéknak tulajdonítható, melynek kiötlői 800.000 ETH-t csaltak ki a gyanútlan befektetőktől. Felmerül a kérdés mi történik, ha az elkövetők a piacra öntik ezt a hatalmas mennyiségű Ethereumot?

A világgazdaság alakulása sem fest pozitív jövőképet és nagyon úgy tűnik, a rövidke kriptopiaci fellendülés sem marad tartós. 


További információ: www.newsbtc.com


Megvásároltad már a KRIPTOPÉNZ ABC könyvet?

Ha még nem, akkor itt a lehetőség, hogy dedikált példányod legyen! 


Híreinket a Facebook oldalunkon követheted nyomon, amelyhez már 2500-an csatlakoztak. Ha még több információt szeretnél hallani a témában, iratkozz fel hírlevelünkre és 5 Mikron üti a "tárcádat".