Az egyik legnagyobb japán áruházban mostantól fizethetünk Bitcoin-nal

2017.08.08

Marui, az egyik jelentősebb japán áruházlánc partneri megállapodást írt alá a Bitcoin-nal, mely szerint augusztus 7-től Bitcoin-os fizetések elfogadását engedélyezi az áruházakban. Ezzel a mozzanattal a Marui az első olyan nagy áruházlánc Japánban, mely digitális valutát fogad el fizetőeszközként.

Marui egy közismert, jó hírű japán áruházlánc csúcsminőségű divatmárkákkal, tervezőkkel, butikokkal. Az áruházlánc az 1931-ben alapított Marui Csoport tulajdona, jelenleg 31 áruházzal Tokióban és más nagyobb városokban.

Augusztus 7. és október 31. között tesztelik a Bitcoin-os fizetési rendszert a főváros egyik fő kereskedelmi és igazgatási központjában található Shinjukuban. Ha a tesztüzem sikeres tovább folytatják a Bitcoin-os fizetések elfogadásának kiterjesztését mind a 31 áruházra.

Növekvő elfogadás a Bitcoin-nal kapcsolatban

Az augusztus 1-jén bekövetkezett átmeneti megtorpanás és bizonytalanságok ellenére a Bitcoin-t elfogadó japán kereskedők száma rohamosan növekszik. Ez a növekedés akkor ugrott meg, mikor a japán kormányzat törvényes fizetőeszköz státuszt adott a Bitcoin-nak korábban az év folyamán. A Bitcoint elfogadó kereskedők között olyanok szerepelnek, mint a Bic Camera, Sofmap, Kojima.

Japán a szabályozási környezet és a kedvező adórendszer miatt az egyik legkedvezőbb ország arra, hogy Bitcoin-t költsünk vagy vásároljunk.Ha követni szeretnéd az eseményeket iratkozz fel a Facebookon Kriptovaluták oldalunkra.