Az Arizonai Szenátus megszavazta a Bitcoinos fizetést engedélyező törvénytervezetet

2018.02.12

Az Arizonai Szenátus február 8-án megszavazta azt a tervezetet, mely lehetővé teszi az állam lakosai számára, hogy adójukat kriptovalutával teljesítsék. A törvénytervezetet 2018. január 10-én nyújtották be, mely túljutott a Szenátus Pénzügyi Bizottságán január 24-én, majd a Szenátus 16-13-as szavazati aránnyal elfogadta azt. 

A törvénytervezet most az Arizonai Képviselőház elé került. Ha a javaslatot elfogadják, akkor Arizona lesz az első amerikai állam, mely elfogadja a kriptovalutával történő adóbefizetéseket 2020-tól. Lehetővé teszi az adófizetők számára, hogy bármely olyan kriptovalutával fizessenek, melyek elektronikus peer-to-peer rendszert használnak.

A tervezet szerint az adóként befizetett kriptovalutát az adóhivatalnak 24 órán belül kötelessége átváltani amerikai dollárra.

Jeff Weninger - arizonai képviselő - a tervezet egyik támogatója elmondta, hogy az intézkedés nem titkolt célja, hogy az állam a blockchain, a digitális valuták és technológia központjává váljon a jövőben. Az adótervezetre utalva elmondta:

"Reméljük, hogy ezzel azt üzenjük mindenkinek Amerikában és talán a világon is, hogy Arizona egy kiemelt hely lesz a blockchain és digitális valuták számára."

További információ: cointelegraph.com


Híreinket a Facebook oldalunkon követheted nyomon, amelyhez már 2300-an csatlakoztak.