Az árfolyamok változása veszély vagy lehetőség?

2018.05.18

Nagyszerű összefoglaló cikk jelent meg Győrfi Andrástól a www.kriptoakademia.com oldalon a tegnapi - nagy sikerrel lezajlott - stop-loss manager premier bemutatójáról, mely az alábbiakban olvasható.


Az A38 hajón jártunk ma, hogy meghallgassuk Pataki Gábor előadását, melyben egyrészt a piac elmúlt néhány hónapjáról, másrészt új szolgáltatásáról számolt be. A családias hangulatú, ám erősen szakmai és komolyan érdeklődő közönség izgatottan hallgatta Gábor szavait, hasznosnak ígérkezik az egyelőre béta stádiumú szolgáltatás, minden kriptopénz kereskedő számára.

Úgy tűnik, kevesen tudnak élni a tőzsdei szolgáltatások adta lehetőségekkel, sokaknak okoz problémát a stop-loss használata, néhol a logika megértésével is vannak problémák. Ez nem jelenti azt, hogy minden kriptopénz kereskedő teljesen alkalmatlan lenne a munkájára, egyszerűen több tudatosságra, és még több felkészültségre van szükség.

A kriptopénz tőzsdék és a kapcsolódó szolgáltatások sok lehetőséget adnak arra, hogy maximalizáljuk a nyereségeinket, egyúttal minimalizáljuk a veszteségeinket, a még mindig éretlen piacon azonban kevesen ragadják meg ezeket. Az ezermilliárdos tőkekapitalizációt idén el fogjuk érni, ha lesz szabályozás az előadó szerint, a kérdés csak az, hogy mikor és pontosan milyen szabályozásra számíthatunk.

Kezd megszűnni a tőzsdék közötti árfolyamkülönbség, ez pozitív változás, hiszen azt jelzi, hogy lassan megjelenik egyfajta pénzügyi kultúra a kriptopénzek kapcsán is. Egyre gyakrabban hallhatunk az automatizált, pontosabban robotizált kereskedésről, de még nem elég érett a piac ahhoz, hogy ennek létjogosultsága legyen a kereskedési munka során.

Megtudhattuk, hogy bizony még jellemző a kezdő befektetőkre, hogy egész egyszerűen azért vásárolnak kriptopénzeket, mert a "metrón hallják", hogy ez bizony egy új és meredeken, "csak felfelé" emelkedő terület, azonban ha mégsem alakulnak kedvezően az árfolyamok, akkor pánikszerűen eladnak. Gábort is kétségbeesetten keresték a barátok, ismerősök az elmúlt hetek, hónapok zuhanásai során.

Pontosan erre a problémára, illetve még a profi befektetőket is érintő nehézségekre igyekszik megoldást nyújtani a hamarosan induló Stop-Loss Manager, egy webes eszköz, melyen keresztül különböző kriptopénz tőzsdéken kereskedhetünk úgy, hogy biztosíthatjuk (bizonyos mértékű) nyereségünket és minimalizálhatjuk veszteségeinket.

Az előadás során láthattuk a felhasználói felületet, valóban könnyen használható, egész egyszerűen kiválasztjuk az adott tőzsdét, amin kereskedni szeretnénk, majd meghatározzuk a kriptopénzt, amivel kereskedni akarunk. Ezt követően nincs más dolgunk, mint beállítani azokat az árszinteket, melyeken vásárolni, és azokat, amiken eladni szándékozunk.

Óriási jelentősége van annak, hogy a kereskedő a saját "kapzsiságát" is kordában tarthatja, ha egy coin éppen emelkedik, az előre meghatározott árszinten a rendszer mindenképpen elad. Ha azonban az eszköz a beállított árnál elad, a coin viszont továbbra is emelkedik, akkor értelemszerűen elesünk potenciális bevételektől. De gondoljunk bele, ha mégsem alakul kedvezően a következő néhány óra során az ár, akkor nagyon is jól jártunk az eladással.

A Stop-Loss Manager jelenleg az első 50 felhasználóját várja, a havidíjas modellben működő rendszer akár egy egész éves, ingyenes lehetőséget is ad annak, aki érdemben segíti a munkát visszajelzéseivel.

A szükség szülte a rendszert, Gábor saját tapasztalatai mentén ébredt rá arra, hogy nem csak a saját, de mások problémáit is meg tudja oldani az eszközzel, sikeresebb kereskedőkké válhatunk a segítségével. Nyugodtan alhatunk, nyugodtan utazhatunk, biztosak lehetünk abban, hogy mindenképp jól járunk, legalábbis minimalizáljuk az esetleges veszteségeinket.


Forrás: kriptoakademia.com


Híreinket a Facebook oldalunkon követheted nyomon, amelyhez már 2400-an csatlakoztak. Ha még több információt szeretnél hallani a témában, iratkozz fel hírlevelünkre.

Kövesd a híreket Twitter csatornánkon is!