Az Amerikai Tőzsdefelügyelet engedélyt adott nyilvános tokenkibocsátásra

2019.07.19

A Blockstack startup elsőként kapta meg az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) engedélyét nyilvános tőkekibocsátásra, mellyel a platform fejlesztéséhez szükséges tőkéhez juthat hozzá. A jóváhagyás történelmi jelentőségű, hiszen most először történt meg az USA-ban, hogy egy kripto tokenkibocsátás megkapta a SEC engedélyét. Ez pedig hatalmas lépés lehet a decentralizált applikációk és a biztonságos internet felé.

A Blockstack startup 2013-ban indult, decentralizált számítógépes hálózat és applikációs ökoszisztéma, melyen jelenleg több mint 165 alkalmazás érhető el, többek között olyan alkalmazások, mint a Graphite Docs, mely a Google Docs versenytársa. A Blockstacket a legnagyobbaktól azt különbözteti meg, hogy kifejezett hangsúlyt fektetnek az adatok biztonságára a blockchain technológia felhasználásával. Manapság a szabályokat a legnagyobb web böngészők és applikációk mögött álló cégek írják, melyek rendszeresen megsértik a felhasználók jogait. A Blockstack egy olyan ökoszisztéma létrehozásán és fejlesztésén dolgozik, mely a felhasználókért és jogaikért van, nem pedig ellenük.

A korábbi - 2017-es - tőkebevonási folyamatban csak akkreditált befektetők vehettek részt, most viszont bárki befektethet a platform fejlesztésébe köszönhetően annak, hogy a cég úgy döntött, hogy közösen együtt dolgozva az amerikai szabályozókkal megalkotja a kibocsátás jogszabályi hátterét. Ez ugyan a nehezebb, de mégis a megfelelőbb út volt.

A tokenkibocsátás július 11-én indult, az STX tokenek 28 millió dollárnyi értékben elérhetők a vásárlók számára. További 12 millió dollárnyi tokent csatoltak a Blockstack App Mining programhoz, mely azokat a fejlesztőket jutalmazza, akik a legmagasabb rangsorolású applikációkat hozzák létre a Blockstack ökoszisztémán belül. 


További információk: www.blockstack.org


Megvásároltad már a KRIPTOPÉNZ ABC könyvet?

Ha még nem, akkor itt a lehetőség, hogy dedikált példányod legyen! 


Híreinket a Facebook oldalunkon követheted nyomon, amelyhez már 2500-an csatlakoztak. Ha még több információt szeretnél hallani a témában, iratkozz fel hírlevelünkre és 5 Mikron üti a "tárcádat".