Az amerikai szavazók 60%-a legalizálná a politikai célú kriptovaluta donációkat

2018.10.31

A Clovr megkérdezett 1023 regisztrált amerikai szavazót, hogyan vélekedik arról a lehetőségről, hogy a jelöltek kriptovaluta adományokat is elfogadhatnának politikai kampányuk finanszírozására. 60%-uk gondolja úgy, hogy a kriptovaluta adományokat a fiat valutához hasonlóan kellene kezelni, 21% nem értett ezzel egyet.

54%-uk válaszolta azt, hogy a kriptovaluta eléggé biztonságos politikai donációkhoz. Politikai hovatartozás szempontjából a republikánusok 63%-a értett ezzel egyet, a demokraták 52%-a, míg a függetlenek 45%-a volt hasonló véleményen. A kriptovalutákat ismerők 73%-a szerint a biztonság nem kérdéses.

Az árstabilitás tekintetében már bizonytalanabbul nyilatkoztak, de még mindig támogatólag. A felmérés szerint a republikánusok 52%-a tartja elég stabilnak az árfolyamokat politikai donációkhoz, míg ugyanez a demokratáknak csak 40%-áról, a függetleneknek pedig 35%-áról mondható el. Azok, akik kifejezetten jártasnak vallották magukat a kriptovaluták világában, 62%-ban gondolták eléggé stabilnak az árfolyamokat.

A felmérés szerint a válaszadók 25%-a hajlandóbb lenne politikai kampány támogatására, ha kriptovalutát is elfogadnának. Ez a kijelentés igaz a republikánusok 27%-ára, a demokraták 25%-ára és a függetlenek 22%-ára.

Természetesen a válaszadók között is merültek fel kételyek. A válaszadók 60%-a aggodalmát fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a kriptovaluta donáció lehetősége növelné a külső beavatkozás lehetőségét az amerikai választások eredményébe. A demokraták 66%-a, a republikánusok 58%-a, míg a függetlenek 56%-a aggódik emiatt.

A külső beavatkozás lehetőségén túl úgy tűnik, hogy az amerikai szavazók egyáltalán nem bíznak annyira a politikusokban, hogy kriptovalutát bízzanak rájuk. 62%-uk véli úgy, hogy a kriptovaluta adományok növelnék az illegális tevékenység lehetőségét a politikai rendszeren belül.

Az összesített eredmény ellentmondásos, de mégis pozitív. Túlnyomórészt támogatja a kriptokat, mint valutát és technológiát, mindemellett bizalmatlan azzal kapcsolatban, hogy a politikában mihez kezdenének vele. 


További információ: news.bitcoin.com


Híreinket a Facebook oldalunkon követheted nyomon, amelyhez már 2500-an csatlakoztak. Ha még több információt szeretnél hallani a témában, iratkozz fel hírlevelünkre.

A cikket támogatta a Stop-Loss Manager, amely 7 stop-loss-t képes kezelni a Binance és a Bitstamp tőzsdéken egy felületen.