Az amerikai kongresszus képviselői is sürgetik a szabályozást

2018.10.01

Az amerikai kongresszus néhány tagja levélben szólította fel az Amerikai Értékpapír-, és Tőzsdefelügyelet elnökét - Jay Claytont - a kriptovalutákkal kapcsolatos szabályozás tisztázására.

A CNBC értesülései szerint több mint egy tucat képviselő kérelmezi, hogy Clayton nyilatkozzon a SEC terveiről a digitális valuták szabályozásával kapcsolatban. Konkretizálják, hogy milyen feltételeknek kell megfelelniük a digitális tokeneknek ahhoz, hogy értékpapírként kezelhessék őket illetve milyen konkrét iránymutatást kíván előírni a SEC a témával kapcsolatban.

"Fontos, hogy egyértelműen meg tudjuk különböztetni, mely digitális tokenek minősülnek értékpapírnak és melyek nem, melynek eldöntését a SEC iránymutatásai, végül a szabályozás egyértelműsíthetne."

A kongresszus továbbá kifejezte aggodalmát a kriptovaluták körül kialakult bizonytalanságot illetően, szerintük ez nagymértékben akadályozza a fejlődést és innovációt az USA-ban. A képviselők úgy gondolják, hogy egy formális útmutató már megfelelő megközelítés lenne a jogi bizonytalanságok felszámolása irányába.

Warren Davidson kongresszusi képviselő több mint 45 Wall Street-i cég és kriptovállalkozás képviselőjének részvételével kerekasztal tárgyalást tartott a témában. A szakértők szintén kételyeiknek adtak hangot a lehetséges szabályozással és az ICO-k ügyével kapcsolatban. Néhányuk szerint a jelenlegi szabályozás nemcsak, hogy homályos, de egyben elavult is. Az értékpapírokra vonatkozó szabályok egyáltalán nem működnek bizonyos tokenek esetében. A jelenlegi értékpapírokkal kapcsolatos törvények csak a hagyományos értékpapírok szabályozására alkalmasak és egyáltalán nem illenek bele az ICO üzletágba. Híreinket a Facebook oldalunkon követheted nyomon, amelyhez már 2500-an csatlakoztak. Ha még több információt szeretnél hallani a témában, iratkozz fel hírlevelünkre.

A cikket támogatta a Stop-Loss Manager, amely 7 stop-loss-t képes kezelni a Binance, Bitstamp és Kraken tőzsdéken egy felületen.