Az amerikai bankok versenytársként tekintenek a Bitcoinra

2017.09.21

A CNBC által megszólaltatott Rainer Michael Preiss - a Taurus Wealth Advisors vezérigazgatója - szerint a Bitcoinnal és hasonló kriptovalutákkal szembeni ellenérzés és folyamatos támadások mögött más indokok is rejlenek, mint amiket eddig az amerikai bankok érvként felhoztak a kriptodevizák használatával szemben. 

Amerikából egymás után érkeznek a kriptovalutákat bíráló hírek, a felsorakoztatott indokok között szerepel a nagymértékű volatilitás, kiszámíthatatlanság. Preiss nyilatkozata szerint a valós ok inkább az, hogy a bankok vezetői attól tartanak, hogy a Bitcoin tényleges és életképes alternatívát és versenytársat jelent az átláthatatlan bankszektorban szereplők számára.

Ezt alátámasztja az a tény, hogy a Bitcoin évek óta értéktartó, sőt 2014 januárja óta 700 dollárról 4000 dollárra nőtt az árfolyama. A múlt héten elszenvedett sokk ellenére (kínai szabályozás, Jamie Dimon nyilatkozata) is talpra tudott állni és 1000 dollárral növelte értékét. 


Forrás: portfolio.hu


Ha követni szeretnéd az eseményeket iratkozz fel a Facebookon Kriptovaluták oldalunkra, de akár a Meetup Kriptovaluta csoportunkhoz is csatlakozhatsz.