Az Amazon is beszáll a kriptovaluta üzletbe?

2017.11.09

Legalábbis erre enged következtetni az a tény, hogy az Amazon megvásárolt három, kriptovalutákkal kapcsolatos domain nevet, melyek a következők:

  • amazonethereum.com
  • amazoncryptocurrency.com
  • amazoncryptocurrencies.com

A fentieken kívül az Amazon már 3 éve tulajdonosa az amazonbitcoin.com domain névnek is. 

Az információ birtokában megindultak a találgatások, hogy az e-kereskedelmi óriás vajon csatlakozik-e a kriptovaluták világához, annak ellenére, hogy múlt hónapban Patrick Gauthier - az Amazon alelnöke - még arról nyilatkozott, hogy nem szerepel terveik között kriptovaluták elfogadása.

A domain vásárlás hírének hatására a Bitcoin árfolyama történelmi magasságokba emelkedett, meg sem állt egészen 6.600 dollárig.

Igaz, hogy voltak arra utaló pletykák, hogy az Amazon végül mégiscsak fogad majd kriptovalutát a jövőben, de a vállalat ezt ezidáig egyszer sem erősítette meg. Még nem tudni melyik értesülés valós, egyelőre az a biztos, hogy már négy, kriptovalutákkal kapcsolatos domain van az Amazon birtokában.

Érdekes információ, hogy ha az amazonbitcoin.com-ot beírjuk, akkor egyenesen az Amazon oldalára jutunk. 


Forrás: www.cnbc.com


Ha követni szeretnéd az eseményeket iratkozz fel Facebookon Kriptovaluták oldalunkra, de akár a Meetup Kriptovaluta csoportunkhoz is csatlakozhatsz.