Automata Network (ATA)

2021.06.11

A digitális ökoszisztémák folyamatosan fejlődnek a kriptopénzek megjelenése óta. A felhasználók a decentralizált pénzügyi (DeFi) termékek széles skálájával kerülhetnek kapcsolatba több blokklánc rendszeren keresztül. Ennek a növekvő iparágnak azonban számos kihívással kell szembenéznie, beleértve a Miner Extractable Value (MEV) problémát, egy olyan helyzetet, amikor a blockchain bányászok vagy arbitrázs botok átrendezik a tranzakciókat, vagy a blokkból eltávolítják a tranzakciókat a profit maximalizálása érdekében.

A MEV probléma veszélyezteti a blokklánc ökoszisztéma alapvető fenntarthatóságát, mivel egyes szereplők fölénybe kerülnek. A decentralizált blokkláncok biztosításával megbízott bányászok megváltoztathatják, hogy a mempoolból származó tranzakciók hogyan kerüljenek új blokkba. A tranzakciókat rendszerint díj alapon összesítik egy új blokkba, és a legmagasabbakat részesítik előnyben. A bányászok azonban bármikor megváltoztathatják a sorrendet.

Néhány blockchain projekt megpróbálja megoldani a MEV problémát, ilyen például az Automata Network, egy decentralizált szolgáltatási protokoll, mely egy plusz adatvédelmi réteget biztosít a dAppok számára több blokkláncon (Ethereum, Polkadot) keresztül. Conveyor néven elindították a MEV problémára kifejlesztett megoldásukat - egy szolgáltatást, amelyet tranzakciók meghatározott sorrendben történő bevitelére és kimenetére terveztek. Lényegében lehetetlenné teszi a tranzakciók átrendezését.

Az Automata legfőbb jellemzői az abszolút adatvédelem (anonim szavazás DAO-kra), magas fokú biztonság, egyszerű számítás.

Az ATA az Automata Network saját tokene és a tervek szerint az alábbi már meglévő és jövőbeni esetekben használható.

Irányítás: Az ATA token tulajdonosai javaslatokat adhatnak be és szavazással dönthetnek is más javaslatokról, akárcsak a platform és a hálózat paramétereiről, tulajdonságairól, funkcióiról.

Bányászati jutalmak: A bányászok ATA tokent kereshetnek alkalmazások futtatásával és tranzakciók végrehajtásával a hálózat felhasználói számára.

Protokoll díjak: A felhasználók fizetnek a bányászoknak a tárolási és számítási munkákért.


További információk: zycrypto.com


Ha szeretnéd egyszerűen, kényelmesen kezelni - a Binance tőzsdén tárolt - portfóliódat, akkor próbáld ki a Profit Manager rendszerünket. Védd tőkédet és jövőben elérendő nyereségedet is. KERESKEDJ STRESSZMENTESEN! 


Az alábbi linken regisztrálj a Binance-ra és 20%-os kereskedési díjkedvezményben részesülsz.