Anglia döntött a kriptovaluták vagyontárgyak

2019.11.20

Végre egy nagyhatalom aki ki mert állni és döntött. Az Egyesült Királyság kriptoipara felsőbb fokozatba kapcsolt a napokban, miután a törvényhozók vagyontárgyként határozták meg a digitális eszközöket.

A döntés lehetőséget ad, hogy Európa pénzügyi központja elinduljon a tokenizáció és a kriptofejlesztések irányába. 


A Digital Alchemy Kft. üzletfejlesztési igazgatójaként Pataki Gábor az Internet Hungary-n októberben tartott előadásában kijelentette:

Tokenizáció a jövő gazdasági modelljének titkos eszköze

A Digital Alchemy csapata a blokklánc technológia üzleti alkalmazásának bevezetését, hazai vállakozások támogatását tűzte ki célul. A digitalizáció gerincét adja a blokklánc, amely a társaságok működését átláthatóbbá, hatékonyabba és a társaság kommunikációját transzparenssé teszi. 

A USA továbbra sem dönt, halogat taktikázik és kockáztatja, hogy lemarad, Kínához képest már most látszik a lemaradása. Amerikában a döntéshozatal inkább arra hajlik, hogy értékpapírként definiálják a kriptovalutákat, kriptopénzeket. Az angolok elsőként Európában inkább úgy döntöttek, vagyontárgyként határozzák meg a kriptókat.

A Legfelsőbb Bíróság egy jogi állásfoglalást is kiadott, ebben sok, a kriptoeszközökkel, és azok hátterét adó technológiákkal kapcsolatos bizonytalanságot tisztáztak, amire nagy szükség volt már. 

A Sir Geoffrey Vos, a Legfelsőbb Bíróság tagja egy panelbeszélgetésen tette közkinccsé állásfoglalásukat, ami bejárta a világsajtót. 

Jó pár kijelentést tettek, amihez vélhetően sokan igazodni fognak:

"Digitális forma, kriptográfiai azonosítás, elosztott főkönyvi hálózat, decentralizált, konszenzus által irányított... ezekkel együtt is vagyontárgynak számítanak."

Iparági szakértők véleménye, hogy a döntéssel növekedhet a kriptók és az okosszerződések elfogadottsága a szigetországban. Továbbá a tisztázott jogi helyzet stratégiai előnyhöz jutattja az Egyesült Királyságot, amely így az országban működő blokkláncos startupok számára is kiemelt előnyt jelent majd.

Fontos kiemelni, hogy várakozások szerint a világ okosszerződés-piaca 2023-ra 300 millió dolláros üzletággá fog fejlődni, 2027-re pedig, a Világgazdasági Fórum előrejelzése alapján a globális GDP 10%-a blokkláncon lesz.


Vállalkozásod már most is profitálhat a blokklánc technológia álta nyújtott lehetőségekből! 

Még nem késő lefoglalnod céged nevét az értékek internetén, vagy webáruházadban kriptovaluta fizetést bevezetni, vagy elektronikus dokumentumaid archiválásában alkalmazni a blokkláncot. 

Mindezzel transzparens és innovatív képet mutat a világnak vállalkozásodról, amely fejlődését és hitelességét támogatja.

Lépj kapcsolatba a Digital Alchemy-vel és lép fel TE is a blokkláncra