22 ország írta alá a blockchain partnerséget

2018.04.13

Az Európai Bizottság bejelentette, hogy 22 ország blockchain partnerségi nyilatkozatot írt alá, melynek célja a technológiára vonatkozó információszerzés és tapasztalatcsere, továbbá az, hogy Európa vezető hatalommá váljon a blockchain innovációk és a mesterséges intelligencia fejlesztése területén.


"A megállapodás a tagállamok közötti együttműködés eszköze lehet a tapasztalatok és szaktudás megosztásában, továbbá mind az állami, mind a magánszektor számára segít felkészülni az Európa területén induló blockchain applikációk fogadására."

Mariya Gabriel - digitális gazdaságért felelős biztos - arról beszélt, hogy hogyan ágyazható be a jelenlegi iparágakba a blockchain technológia.

"A jövőben minden közszolgáltatás blockchain-en fog működni. A blockchain nagyszerű lehetőséget biztosít Európának és a tagállamoknak, hogy újragondolják információs rendszereiket, hogy elnyerjék a felhasználók bizalmát és továbbfejlesszék a személyi adatok védelmét, hogy lehetőséget teremtsenek új üzleti lehetőségek létrehozására és megalapozzák a jövőt, melyből mind az állampolgárok, mind a vállalkozások, mind a közszféra egyaránt profitál."

A partnerség a szabályozásban is jelentős szerepet kap, hozzájárul egy olyan környezet megteremtéséhez, mely teljes mértékben megfelel az uniós jogszabályoknak és segíti a blockchain szolgáltatások elterjedését és felvirágzását Európa szerte.

A partnerséget az alábbi országok írták alá: Ausztria, Belgium, Bulgária, Csehország, Észtország Finnország, Németország, Írország, Lettország, Litvánia, Luxemburg, Málta, Hollandia, Norvégia, Lengyelország, Portugália, Szlovákia, Szlovénia, Spanyolország, Svédország és az Egyesült Királyság.

Idén februárban az Európai Bizottság elindította az EU Blockchain Observatory-t (Blockchain Figyelőt), eddig több mint 80 eurót fektettek blockchain projektekbe és további 300 millió eurót szánnak erre a célra. 


További információ: cointelegraph.com


Híreinket a Facebook oldalunkon követheted nyomon, amelyhez már 2400-an csatlakoztak. Ha még több információt szeretnél hallani a témában, iratkozz fel hírlevelünkre.

Kövesd a híreket Twitter csatornánkon is!