2020-as csúcson a Bitcoin

2020.11.10

A Bitcoin elérte 2020-as csúcsát, elemzők szerint további növekedés várható, mellyel megdöntheti mindenkori maximum értékét, de előtte még néhány akadályt le kell küzdenie. Igaz az is előfordulhat, hogy nem történik meg a nagy áttörés, mivel a Bitcoin árfolyama így is több mint 50%-ot emelkedett az elmúlt hetek során.

Nem mehetünk el szó nélkül az elmúlt hét egyik legfontosabb eseménye mellett. Az amerikai elnökválasztás természetesen befolyásolja nemcsak a tőzsdék, de a kriptovalutapiac alakulását is. A Bitcoin úgy híresült el, mint menedékvaluta, melyet előszeretettel vásárolnak a befektetők a bizonytalan időkben. Nos, ez a bizonytalanság meg is látszott a piacok alakulásán a múlt hét folyamán. A Bitcoin stabilizálódott szerda környékén, amikor még folyt a szavazatszámlálás és Donald Trump választási csalást kiáltott.

De nézzük csak mi történt szombaton, amikor a legtöbb híradás arról számolt be, hogy Joe Biden lehet az USA következő elnöke? A Bitcoin árfolyama 5,67%-ot esett, hogy onnan kapaszkodjon újra vissza a következő 24 órában. 


Ugorjunk kicsit vissza szeptember elejére. Akkoriban a Bitcoin 10 ezer dollár környékén mozgott, 190 milliárd dollárnyi tőkekapacitással. Most, hogy az árfolyam 15 ezer dollár környékén stabilizálódott, tőkekapacitása is 280 milliárd dollárra nőtt, ez pedig azt jelenti, hogy a Bitcoin jelenleg értékesebb, mint a PayPal, a Disney, a Netflix vagy a Bank of America. Ha továbbra is ilyen ütemben növekszik, akár még a Mastercardot is beérheti.


A hétvégén a Bitcoin 15336,8 dolláron zárt, az Ether 452,55, míg az XRP 0,25 dolláron árfolyamon. A teljes kriptopiac értéke 443 milliárd dollár volt. 

A top 100 kriptovaluta közül az elmúlt hét nyertesei az Aave, a HedgeTrade és a Synthetix, jelentős növekedést produkálva.

A Bitcoin teljesítményének fényében az elemzők arra számítanak, hogy a második legértékesebb kriptovaluta - az Ethereum - is tovább erősíti pozícióját.


További információ: www.cointelegraph.com