2017-ben Kína nyújtotta be a legtöbb blockchain szabadalmi kérelmet

2018.03.27

A legtöbb blockchain technológiával kapcsolatos szabadalmi kérelem Kínából érkezett be a Szellemi Tulajdon Világszervezetéhez (WIPO) 2017-ben.

A szervezettől származó információk szerint a 406 beérkezett szabadalom több mint a fele Kínából érkezett, szám szerint 225 darab, második az USA 91 darabbal, majd Ausztrália 13-mal.

A blockchain technológiával kapcsolatos szabadalmi kérelmek megháromszorozódtak az elmúlt évben, ami jól mutatja, hogy a technológia komoly jövő előtt áll.

A kínai kormányzat hivatalosan is érdeklődik a blockchain technológia fejlesztése iránt az országban, létrehoztak egy kormányzati támogatással működő Blockchain Fejlesztési Központot, továbbá közzétettek egy tervlistát, mely tartalmazza többek között a blockchain technológia fejlesztését és szabványosítását.

A vállalkozások gyorsan cselekednek, hogy megóvják saját ötleteiket a technológia rohamos fejlődésében, sokszor már akkor benyújtják a kérelmet, mikor a tényleges megvalósítás még nagyon távol áll. Igaz, hogy nem minden szabadalomból lesz ténylegesen működő "termék", de az adatok jól mutatják, hogy milyen volumenű munka folyik a háttérben bizonyos ágazatokban.


Tanács STARTUP-oknak:

A szabadalmak fontos tényezőt jelentenek, ha arról van szó, hogy befektetőket szerezzünk és vonzóvá tegyük a vállalkozásunkat. A szabadalom azt jelzi a leendő befektetőknek, hogy a jövőben nem kell olyan problémákkal szembesülni, mint például a tulajdonlás körül felmerülő viták. 


További információ: cointelegraph.com


Híreinket a Facebook oldalunkon követheted nyomon, amelyhez már 2400-an csatlakoztak. Ha még több információt szeretnél hallani a témában, iratkozz fel hírlevelünkre.

Kövesd a híreket Twitter csatornánkon is!