100.000 dollár lesz a Bitcoin, nem kérdés

2021.04.01

Az senki számára sem kérdés, hogy 100.000 USD lesz a Bitcoin értéke, már csak az a kérdés, hogy mikor. Ha tippelni kellene, akkor személyes véleményem szerint idén meg fogja ütni a 100.000 dolláros szintet és ha optimista akarok lenni, akkor ez már ősszel meg is történik.

De miért is gondolom mindezt?

Willy Woo blokklánc elemző véleménye szerint a Bitcoin 2021-es éve szintén a növekedés jegyében telik majd, a le-fel időszaknak vége szakad és robbanásszerű emelkedésre számíthatunk.

A Bitcoin árfolyama az elmúlt néhány hétben 50-60 ezer dollár környékén mozgott, míg januárban 34 ezer dolláron kezdett. Az azóta eltelt időszakban egyre többen szálltak be a kriptovaluták piacára. Aki most beszáll, az nem fog egyhamar kiszállni, hiszen a jövőben profit reményében fektet be. Minél többen vásárolnak az árfolyam emelkedésére számítva, az annál inkább emelkedni fog, vagyis a folyamat önmagától is beindul. Véleménye szerint jelenleg őrültség lenne Bitcoint eladni.

Érdemes megemlíteni, hogy a szakértők és óriásvállalatok is egyre inkább támogatják a Bitcoint. A JP Morgannél egyenesen az arany alternatívájaként utalnak rá és 146 ezer dollár körüli árfolyamát jósolják, mely a jelenlegi tőkekapitalizáció körülbelül háromszorosánál valósulhat meg, körülbelül ekkor érné be a magánszektor aranybefektetésének mértékét.

Ehhez elsősorban a volatilitásnak kellene csökkennie, mely megfelelő volumenű intézményi befektetőt vonzana a piacra, akik már fontolóra vették a forrásaik Bitcoinba fektetését. Már 2020-ban is jelentős mértékben emelkedett a BTC árfolyama, de a 146 ezer dollárig még hosszú út vezet. Az alábbi linken regisztrálj a Binance-ra és 20%-os kereskedési díjkedvezményben részesülsz.