1 millió euró kriptoeszközök vizsgálatára

2018.10.05

Az Európai Értékpapír-piaci Felügyeleti Hatóság (ESMA) több mint 1 millió eurót különített el a jövő évi költségvetésben a fintech iparág és a kriptoeszközök vizsgálatára és megfigyelésére.

Az ESMA célja egy EU-n belüli egységes szabályzat megalkotása és piaci felügyelet biztosítása. A 2019-es évre vonatkozó munka programjában az ESMA 1.1 millió eurót szán olyan tervek megvalósítására, amelyek magukban foglalják pénzügyi tevékenységek szabályozását és felügyeletét, különös tekintettel a fintech és kriptoeszközökre.Ezen belül feltárja az iparághoz kapcsolódó kockázatokat, tanácsot ad és javaslatokat nyújt be, ha az szükséges. További célja, hogy iránymutatást adjon és megkönnyítse a piacokról és pénzügyi eszközökről szóló irányelvek végrehajtását, hogy a piac még átláthatóbbá váljon.

Múlt hónapban az ESMA bejelentette, hogy a korlátozásokat kiterjeszti a kriptoalapú CFD-kre (befektetési eszközökre) is, mindezt a befektetők védelmének növelése érdekében.


A program kiemelt része:

"Az új vagy innovatív pénzügyi tevékenységek szabályozása és felügyeleti kezelése, tanácsadás nyújtása az EU-ban működő intézmények, piaci szereplők és a fogyasztók számára."


További információ: www.cointelegraph.comHíreinket a Facebook oldalunkon követheted nyomon, amelyhez már 2500-an csatlakoztak. Ha még több információt szeretnél hallani a témában, iratkozz fel hírlevelünkre.

A cikket támogatta a Stop-Loss Manager, amely 7 stop-loss-t képes kezelni a Binance és a Bitstamp tőzsdéken egy felületen.