A venezuelai bolivar újratervezése

2018.08.27

Venezuelában már lassan tarthatatlan a helyzet a folyamatos pénzromlás miatt, a hiperinfláció soha nem látott méreteket öltött. A kormány drasztikus lépésre szánta el magát, hogy megpróbálja a belső piacokat a helyes irányba terelni és stabilizálni az állapotát, ami egyelőre eléggé ambiciózus elképzelésnek tűnik. 

A kormány utasította a bankokat és a tőzsdéket, hogy a hiperinfláció megfékezésének reményében 5 nullát vágjanak le a jelenlegi értékek végéről. Majd egy új - Sovereign Calculator néven futó - applikáció indítását jelentették be, mely segít abban, hogy a lakosság is megértse ennek a folyamatnak a lényegét.

"A Sovereign Calculator-ra az ország központi bankja úgy utal, mint egy eszközre, melynek segítségével mindenkinek, de legfőképp a venezuelaiaknak sikerül megérteni az újratervezés teljes folyamatát." 

Letöltése pedig mindenkinek ajánlott!

Használata nagyon egyszerű, a korábbi bolivar értéket beírva megadja, hogy jelenleg az mekkora összegnek felel meg az új rendszerben. Például a korábbi 100.000 bolivar, jelenleg 1 bolivarnak felel meg. 

Eddig több ezren töltötték le az app-ot, mely nagyon jó véleményezést kapott. Azért sem elhanyagolandó letöltése, mert egy-egy helyiérték elírása vagy az elszámolás drága mulatság lehet. 


További információ: news.bitcoin.com


Híreinket a Facebook oldalunkon követheted nyomon, amelyhez már 2500-an csatlakoztak. Ha még több információt szeretnél hallani a témában, iratkozz fel hírlevelünkre.

A cikket támogatta a Stop-Loss Manager, amely 5 stop-loss-t képes kezelni a Binance és a Bitstamp tőzsdéken egy felületen.