A valutakibocsátás nem a magánvállalatoké

2019.09.19

Németország átfogó blockchain stratégiát fogadott el, mellyel célja, hogy harcoljon a magánvállalati valutakibocsátással szemben, mindezen cselekvések a Facebook Libra coinjának kapcsán kerültek előtérbe.

A Libra a legnagyobb stabilcoin projekt, olyan kriptovaluta, melynek hátterét hagyományos befektetések, rövid lejáratú állami értékpapírok és arany adják.

Az Angela Merkel kancellár kabinetje által elfogadott blockchain stratégia célja az ország szuverenitásának megőrzése, a digitális gazdaság átalakítása, fellendítése, mindemellett az új technológiákból fakadó kockázatokra is felhívta a figyelmet.

"Az élvonalban szeretnénk lenni és tovább erősíteni Németország vezető pozícióját - hangzott el Olaf Scholz pénzügyminisztertől, továbbá hozzátette, hogy mindehhez a blockchain technológia csak hozzátehet, mint a jövő technológiájának alappillére.

Ezzel egy időben meg kell védenünk a fogyasztókat és szuverenitásunkat. Az állami szuverenitás megőrzésének stratégiai eleme a valutakibocsátás, melyet nem fogunk meghagyni a nagyvállalatok számára."

A német kormány célja, hogy szoros kapcsolatot ápoljon európai és nemzetközi szövetségeseivel, hogy közösen megakadályozzák, hogy bármely stabilcoin alternatív valutává váljon.

Berlin folyamatosan tárgyal a központi bankkal a saját digitális valuta fejlesztésének jelen állapotáról és a lehetséges kockázatokról is.

A német kormányzat tervei között szerepel egy törvényjavaslat benyújtása, mely lehetővé tenné blockchain alapú elektronikus kötvények bevezetését.

Franciaország és Németország egyetértenek abban, hogy a Libra coin lehetséges fenyegetés jelent az egész pénzügyi szektorra nézve és felmerült, hogy engedélyezését egész Európában blokkolni kellene. Az Európai Központi Bank hosszú távú tervei között szerepel egy saját digitális valuta kibocsátása, mely feleslegessé tenne olyan projekteket, mint a Libra. Megvásároltad már a KRIPTOPÉNZ ABC könyvet?

Ha még nem, akkor itt a lehetőség, hogy dedikált példányod legyen!


Híreinket a Facebook oldalunkon követheted nyomon, amelyhez már 2500-an csatlakoztak. Ha még több információt szeretnél hallani a témában, iratkozz fel hírlevelünkre és 5 Mikron üti a "tárcádat".