A Tesla nem fogadja el a Bitcoint fizetőeszközként

2021.05.13

Három hónapja, hogy Elon Musk bejelentette a Bitcoin fizetőeszközként való elfogadását a Teslánál. Tegnap viszont egy Twitter posztban tudatta a világgal, hogy ez felfüggesztésre kerül. A hír hatására a mostanában 55 ezer dollár környékén teljesítő árfolyam meg sem állt 50 ezer dollárig.

"A kriptovaluta egy nagyszerű ötlet minden szinten és úgy gondolom kecsegtető jövő előtt áll a kriptopiac, de ezen érdekek nem múlhatják felül a környezetet károsító hatásukat. Aggodalommal tölt el az egyre inkább növekvő energiaigény, mely a Bitcoin bányászata során felmerül." Egyes becslések szerint a Bitcoin energiafelhasználása több, mint egész Argentína energiafelhasználása.

Még az év elején a Tesla 1,5 milliárd dollár értékben bevásárolt Bitcoinból és Musk azt hangoztatta, hogy terveik között szerepel a kriptovaluta elfogadása.

"A Tesla nem adja el a tulajdonában lévő Bitcoint, a későbbiekben szándékunkban áll azt használni, amint a bányászat át tud térni fenntarthatóbb energiára."

Musk azt is megemlítette, hogy más kriptovaluták iránt is érdeklődnek. Korábban nagy támogatója volt a Dogecoinnak, annak a valutának, mely viccnek indult, jelenleg viszont az 5. helyet foglalja el a top coinok rangsorában, tőkeértéke 56 milliárd dollár. 


További információk: www.nytimes.com


Ha szeretnéd egyszerűen, kényelmesen kezelni - a Binance tőzsdén tárolt - portfóliódat, akkor próbáld ki a Profit Manager rendszerünket. Védd tőkédet és jövőben elérendő nyereségedet is. KERESKEDJ STRESSZMENTESEN!


Az alábbi linken regisztrálj a Binance-ra és 20%-os kereskedési díjkedvezményben részesülsz.