A svájci Vontobel bank letétkezelési szolgáltatást indít kriptotermékek számára

2019.01.15

Svájc legnagyobb magán befektetési bankja - a Vontobel - letétkezelő szolgáltatást indított kriptotermékek számára, a digitális valuták biztonságos tárolása érdekében.

A cég kriptóval kapcsolatos befektetési termékeket kínál már 2016-tól. Roger Studer befektetési vezető szerint:

"Amennyire én tudom, a Vontobel az egyetlen bank a világon, mely a digitális eszközök kezelőjeként ajánlja magát."

Továbbá:

"Két évvel ezelőtt úgy döntöttünk, hogy a kripto befektetési lehetőségeket elérhetővé tesszük ügyfeleink számára. Jelen ajánlatunk, csak egy további lépés ebben az irányban."

Pénzügyi jelentések szerint a Vontobel az egyik legnagyobb pénzügyi letétkezelő Svájcban. A Vontobel az első olyan bank a világon, mely digitális termékekre vonatkozó letétkezelési szolgáltatást kínál - Digital Asset Vault néven - és amely megfelel mind az ágazat, mind a pénzügyi közvetítők elvárásainak.

Az új eszköz lehetővé teszi, hogy a bankok olyan kripto vonatkozású szolgáltatásokat ajánljanak ügyfeleiknek, melyek magukban foglalják a digitális eszközök vásárlását, átutalását és tárolását is.

A technológiát egy genovai központú startup - a Taurus - szolgáltatja. A cég a kiemelkedően magas biztonságú megoldásokra specializálódott, melyet tőzsdéknek, bankoknak fejlesztettek ki. Lamine Barhmini - a Taurus társalapítója - egy interjúban elmondta:

"A Taurus és Vontobel közötti együttműködés kiemelkedő fontosságú a svájci pénzügyi piacon, hiszen összeköti a hagyományos bankrendszereket a kriptopiaccal."

Továbbá azt is elmondta, hogy további bankokkal és cégekkel írtak alá megállapodást a technológia előnyeinek kihasználására. 


További információ: www.cointelegraph.com


Próbáld ki díjmentesen a Stop-Loss Manager-t, amely 8 stop-loss-t képes kezelni a Binance és a Bitstamp és Kraken tőzsdéken folyó kereskedési felületen.


Híreinket a Facebook oldalunkon követheted nyomon, amelyhez már 2500-an csatlakoztak. Ha még több információt szeretnél hallani a témában, iratkozz fel hírlevelünkre és 5 Mikron üti a "tárcádat".