A svájci SIX tőzsde új Bitcoin ETP listázásáról döntött

2020.08.04

Korábban már többször is beszéltünk ETF-ről, amely nem más, mint a tőzsdén kereskedett befektetési alap. Mostani bejelentésében a tőzsde kripto ETP (Exchange Traded Products) listázásáról tudósított, mely az összes tőzsdén kereskedett terméket jelenti.

A SIX, az egyik legnagyobb tőzsde Bitcoin Capital Active ETP néven indítja új termékét. Bitcoin kereskedhető 14 top altcoin (pl. ETH) ellenében a befektetők aktív bevonása nélkül.

A BTCA-t a svájci központú kripto befektetési cég - a FiCAS - regisztrálta és a Bitcoin Capital AG bocsátotta ki 100 svájci frankos árfolyamon.


Mattia Rattaggi - a FiCAS elnöke - kifejtette, hogy a BTCA kibocsátási árát a piaci likviditás, a portfólió menedzsment és a kereskedők igényeinek figyelembevételével határozták meg.

Rattaggi szerint az új termék jól illeszkedik a jelenleg is alakuló kriptopiacra, de majd csak később dönthető el, hogy hogyan befolyásolja az ágazatot.

A SIX 2018-ban listázta az első kripto ETP-t a világon, mely 5 top coint követett - a Bitcoint, az Ethert, az XRP-t, a Bitcoin Cash-t és a Litecoint.


További információ: www.cointelegraph.com