A Square is belép a kriptovaluta piacra

2018.02.03

Egy amerikai cég - a Square - is terveinek adott hangot, mely szerint Bitcoin eladási/vásárlási funkciót épít be applikációjába.

Jack Dorsey, a Square ügyvezetője elmondta, hogy a vállalat Cash applikációjának használói ezentúl Bitcoin adás-vételt is lebonyolíthatnak a platformon. Már november óta tesztelik a szolgáltatást, de mostantól mindenkinek lesz hozzáférése.

A cég hangsúlyozza, hogy a Bitcoin ára változékony és kiszámíthatatlan lehet és kéri a felhasználóit, hogy átgondolt pénzügyi döntéseket hozzanak. Más applikációkhoz képest, a Cash app-en belül a tranzakciók nagy része másodpercek alatt megy vége és akár Visa hitelkártyáról is költhetünk.

Jack Dorsey - aki egyben a Twitter ügyvezetője is - követőinek is hírül adta a közösségi médiában, hogy a platformon mostantól BTC is vásárolható vagy eladható.

"Támogatjuk a Bitcoint, mert úgy tekintünk rá, mint egy hosszú távon jövedelmező befektetésre és reméljük, hogy a jövőben mindenki számára elérhető lesz."

Jelenleg csak 4 államban nem elérhető a szolgáltatás - ott ahol keményebb a szabályozás - ezek Hawaii, New York, Wyoming és Georgia.


További információ: news.bitcoin.com


Híreinket a Facebook oldalunkon követheted nyomon, amelyhez már 2300-an csatlakoztak.