A Siemens fontolgatja a blockchain használatát

2019.07.16

A globális óriás Siemens fontolgatja a blockchain technológián alapuló megoldások alkalmazását a közlekedés, ezen belül is az autómegosztás területén. Az autómegosztásról már számtalanszor hallhattunk, rövid időtartamú autóbérlést vagy használatot jelent. Hasonló szolgáltatás már Budapesten is igénybe vehető a Green-Go vagy a MOL Limo jóvoltából.

A Siemens elképzelése szerint a blockchain segítségével hatékony megoldás fejleszthető például az üzemanyagkártyák problémájára. A kártyák használata sokszor nehézkes, hiszen a szolgáltató kénytelen bizonyos korlátok közé szorítani azt, ezért például meghatározza a támogatott töltőállomásokat, melyek nem mindig esnek útba. Az is előfordul, hogy ellopják a kártyákat.

"Ez az egész rendszer nemcsak a felhasználók számára kényelmetlen, de a vállalkozásoknak is, mivel a lopott kártyákat gyakran az interneten értékesítik. Ez pedig megoldást igényel, egy olyan technológiát, melynek használatával a résztvevő felek megbízhatnak egymásban, ezzel pedig a blockchain hozzáadott értéket teremthet."

A Siemens a közlekedés más területein is fontolgatja a blockchain megoldások használatát, például szállítmányozásnál vagy blockchain alapon működő intelligens parkolás kivitelezésére. Jelenleg teszt fázisban tart és vizsgálja az egyes felhasználási esetek életképességét.

A digitális technológiák egyre nagyobb szerepet kapnak a járműkövetési rendszerekben is, köszönhetően a blockchainnek és más technológiai innovációknak. A szektor részesedése 2025-re elérheti a 200 milliárd dollárt. 


További információk: www.cointelegraph.com


Megvásároltad már a KRIPTOPÉNZ ABC könyvet?

Ha még nem, akkor itt a lehetőség, hogy dedikált példányod legyen!


Híreinket a Facebook oldalunkon követheted nyomon, amelyhez már 2500-an csatlakoztak. Ha még több információt szeretnél hallani a témában, iratkozz fel hírlevelünkre és 5 Mikron üti a "tárcádat".