A QuadrigaCX kriptotőzsde jogi csatája

2018.10.10

Kanada legnagyobb digitális valuta tőzsdéje -a QuadrigaCX - egy nagyobb bankot okol a kifizetésekben bekövetkezett késésekért.

A vancouveri központú kriptotőzsde - a QuadrigaCX - 2013-ban elsőként kapott engedélyt az indulásra, jelenlegi kereskedési volumene 600.000 dollár környékén mozog a coinmarketcap adatai szerint.

A Quadriga azt állítja, hogy nehézségekbe ütközött 21,6 millió dollárnyi összeg elérésében idén január óta, amikor is az egyik legnagyobb kanadai bank a CIBC befagyasztotta öt olyan számláját, melyek a tőzsde fizetési rendszeréhez tartoznak. A bank állítólag azért fagyasztotta be a számlákat, mert nem tudta azonosítani az ott szereplő összegek tulajdonosát.2017. decembere és 2018. február 20. között 388 felhasználó összesen 51,8 millió dollárt helyezett el a számlákon a CIBC adatai szerint. Később ezek egy részét kivették, így maradt 21,6 millió dollár a számlákon.

A CIBC azt kérte a bíróságtól, hogy tartsa vissza a vitatott összegeket és döntsön arról, hogy az vajon a Quadriga-hoz vagy a 388 felhasználóhoz tartozik-e.

A Quadriga viszont az állítja, hogy a bank rossz döntést hozott és, hogy az összeg nagy részének vitathatatlan tulajdonosa.

"A bíróságnak nem kellene engednie a bank megalapozatlan és igencsak támadó jellegű vádaskodásainak, melyek arra utalnak, hogy sötét ügyletek folynak a platformon."

Gerald Cotton - ügyvezető - elmondta, hogy a jogi csatározás számos késést eredményezett néhány speciális pénzkivételi opció estén, mivel több tízmillió dollár visszatartásáról van szó. A bank állítását semmi sem bizonyítja. 


További információ: www.cointelegraph.com


Híreinket a Facebook oldalunkon követheted nyomon, amelyhez már 2500-an csatlakoztak. Ha még több információt szeretnél hallani a témában, iratkozz fel hírlevelünkre.

A cikket támogatta a Stop-Loss Manager, amely 7 stop-loss-t képes kezelni a Binance és a Bitstamp tőzsdéken egy felületen.