A Porsche már teszteli a blockchain technológiát

2018.03.01

Az autógyártók közül elsőként a Porsche teszteli a blockchain technológiát - áll egy, a héten kiadott közleményben.

"A Porsche az első olyan autógyártó, mely megvalósította és sikeresen tesztelte a blockchain technológiát egy autóban."

A blockchain technológiát alkalmazó applikációk széles skálán mozognak, lehet például az ajtók nyitására és zárására alkalmazott applikáció ideiglenes hozzáférés engedélyezéssel. A Porsche azt is kifejezte, hogy a blockchain további fejlesztése és alkalmazása várható a vezető nélküli autók biztonságának és egyedi jellemzőinek kialakításában.

Oliver Döring - a Porsche pénzügyi stratégája - meg van győződve a blockchain technológiában rejlő jelentős potenciálról:

"A blockchain technológiát használhatjuk sokkal gyorsabb és biztonságosabb adatátvitelre, ami az ügyfeleknek nagyobb kényelmet biztosít. Ezt az innovatív technológiát közvetlenül felhasználható előnyökké alakítjuk, mely az ügyfelek javát szolgálja."

A Porsche szerint a blockchain jellemzői felgyorsítják a nyitás-zárás folyamatát, az autó a blockchain részévé válik, közvetlen offline kapcsolatot létrehozva. A jelenlegi technológiák még mindig online kapcsolatot igényelnek.

Más vállalatok és autógyártók is kísérleteznek a blockchain használatával. Például a ZF, az UBS Bank és az IBM egy úgynevezett "autós e-pénztárcán" dolgoznak, mely biztonságos tranzakciót tenne lehetővé a töltőállomásokon, parkolókban vagy autópálya-kapuknál. 


További információ: cointelegraph.com


Híreinket a Facebook oldalunkon követheted nyomon, amelyhez már 2400-an csatlakoztak. Ha még több információt szeretnél hallani a témában, iratkozz fel hírlevelünkre.

Következő Meetup-unkat 2018. március 13-án tartjuk az A38 Hajón, melyre jegyet az A38 oldalán vásárolhatsz.

Téma: Tőzsdepszichológia alkalmazása, mik lehetnek a 2018. év vezető kriptovalutái