A piaci helyzet ellenére maradnak a kriptovaluták

2018.09.12

A Gazdasági és Pénzügyi Tanács szeptember 7-i találkozója után Valdis Dombrovskis az Európai Bizottság gazdasági ügyekért és a monetáris politikáért felelős alelnöke bejelentette, hogy támogatják a kriptovalutákat a jelenlegi kedvezőtlen piaci helyzet ellenére is. Dombrovskis kifejezetten szorgalmazza egy egységes szabályozási keretterv kidolgozását.

Örvendetes, hogy a Tanács igen pozitívan áll a kriptovaluták és az ICO-k kérdéséhez.

"Úgy látjuk, hogy a kriptoeszközök a jövőben is maradnak. A jelenlegi visszaesés ellenére a piac folyamatosan növekszik. Az ICO továbbra is egy életképes alternatív finanszírozási mód. Múlt évben ICO-k során több mint 6 milliárd dollárt sikerült összegyűjteni, ez a szám idén lényegesen nagyobb lesz."

Dombrovskis szerint a szabályozók számára az jelenti a legnagyobb kihívást, hogy hogyan is kategorizálják megfelelően a kriptoeszközöket, ezek alapján pedig el kellene dönteni, hogy a meglévő EU-s pénzügyi törvényeket alkalmazzák-e vagy pedig teljesen újakat dolgozzanak ki.

Ezzel összefüggésben kifejtette, hogy a Tanács az Európai Felügyeleti Hatóságokkal szoros együttműködésben dolgozik, hogy feltérképezzék a területet és válaszokat adjanak a fenti kérdésekre, mely kérdések megválaszolása biztos alapot ad majd a további lépésekhez.

Dombrovskis korábban is elismerőleg nyilatkozott az ICO-ról, mint alternatív finanszírozási formáról és az EU berkein belül mások is vannak, akik hasonlóan gondolkodnak. Ashley Fox - EU parlamenti képviselő - új ICO törvény bevezetését szorgalmazta, mely szerint meghatároznák a maximálisan gyűjthető összeg felső határát, viszont az EU-ban bárhol elérhető lenne. 


További információk: www.ccn.com


Híreinket a Facebook oldalunkon követheted nyomon, amelyhez már 2500-an csatlakoztak. Ha még több információt szeretnél hallani a témában, iratkozz fel hírlevelünkre.

A cikket támogatta a Stop-Loss Manager, amely 7 stop-loss-t képes kezelni a Binance és a Bitstamp tőzsdéken egy felületen.