A New York-i tőzsde tulajdonosa új vállalkozást hoz létre digitális valuták számára

2018.08.06

A New York-i tőzsde anyavállalata az ICE (Intercontinental Exchange) bejelentette a BAKKT elnevezésű vállalat indítását, mellyel az a célja, hogy szabályozott platformot hozzon létre kriptovaluták kereskedelmére és, hogy a kriptovaluták elérhetővé váljanak a tömegek számára is.

Az ICE új platformja kezdetben kriptovaluta kereskedelemre valamint kriptovaluták és fiat valuták közti átváltásra lesz használható. Egyelőre az biztos, hogy elsőként Bitcoinnal indítanak és feltételezhetően ezután nyitnak más kriptovaluták irányába is.

"Ez nem más, mint egy szabályozott platform és jól kiépített infrastruktúra digitális valuták számára." - mondta Jeffrey Sprecher ügyvezető.

A platform a Microsoft Corp. technológiáját használja és olyan vállalatokkal dolgozik majd együtt, mint a Starbucks Corp. és a Boston Consulting Group.

"A Starbucks kulcsfontosságú szerepet fog játszani fogyasztói applikációk fejlesztésében, melyek lehetővé teszik a digitális valuták dollárrá való átváltását, mely aztán a Starbucks-ban elkölthető."

A Starbucks ügyfelek millióit szolgálja ki naponta, vagyis a vállalkozás bekapcsolódása a projektbe valószínűleg drasztikusan növeli majd azok számát, akik ténylegesen el is költik a kriptovalutát és nemcsak befektetésként tekintenek rá.

Ez pedig egy nagyon jó hír a Bitcoin (és a későbbiekben más kriptovaluták) számára, mivel rendszeresen felmerül a kérdés, hogy hol is költhető el? Ezután viszont minden egyes Starbucks-ban felhasználható.

Az új platform a Coinbase versenytársa lesz, mely az USA egyik legnagyobb kriptovaluta tőzsdéje és amelyben az ICE önmaga is befektető. 


További információ: www.futurism.com


Híreinket a Facebook oldalunkon követheted nyomon, amelyhez már 2500-an csatlakoztak. Ha még több információt szeretnél hallani a témában, iratkozz fel hírlevelünkre.

A cikket támogatta a Stop-Loss Manager, amely 5 stop-loss-t képes kezelni a Binance és a Bitstamp tőzsdéken egy felületen.