A Nasdaq új indexekkel bővíti repertoárját

2019.02.14

A Brave New Coin új-zélandi székhelyű blockchain céggel kötött partnerségi megállapodásának köszönhetően két új index bevezetésével bővíti több mint 40.000 indexet tartalmazó palettáját a Nasdaq.


A Bitcoin Liquid Index (BLX) és az Ethereum Liquid Index (ELX) valós idejű adatokat fognak szolgáltatni a Bitcoin és Ethereum árfolyamának alakulásáról, 30 másodpercenkénti frissítéssel, amerikai dollárban (USD) megadva.

A cég jelen lépésével is a folyamatosan emelkedő keresletnek szeretne megfelelni és ezek szerint bővíteni kereskedelmi szolgáltatását. A Nasdaq az intézményi befektetők első számú tőzsdéje, így minél inkább kiemeli a Bitcoint, az Ethereumot és más vezető kriptovalutákat, annál inkább várható, hogy az intézményi befektetők elkezdik a pénzüket a kriptopiacra önteni.

A Nasdaq már korábban is jelezte támogatását és aktívan kivette részét az iparág fejlődéséből. Nemrégiben például hozzájárult a Symbion sikeréhez, mellyel 20 millió dolláros befektetést szereztek a blockchain startupnak. A Nasdaq tervei között szerepel, hogy a jövőben maga is belépjen a kriptovaluták és a blockchain piacára.

Januárban Adena Friedman - ügyvezető - kifejezte meggyőződését, mely szerint a Bitcoin a jövőben az egyik vezető valutává nőheti ki magát. Továbbá az egyik legpozitívabb trend a kriptovalutákkal kapcsolatosan az a tény, hogy a pénzügyi világ legismertebb egyéni befektetőinek sem jelent gondot elismerni, hogy a szektor jelentős potenciállal bír. 


További információ: www.cointelegraph.com


Próbáld ki díjmentesen a Stop-Loss Manager-t, amely 8 stop-loss-t képes kezelni a Binance és a Bitstamp és Kraken tőzsdéken folyó kereskedési felületen.


Híreinket a Facebook oldalunkon követheted nyomon, amelyhez már 2500-an csatlakoztak. Ha még több információt szeretnél hallani a témában, iratkozz fel hírlevelünkre és 5 Mikron üti a "tárcádat".