A Nasdaq kriptoárfolyam előrejelző eszköz fejlesztésén dolgozik

2018.09.13

A Bitcoinbázison megjelent információk szerint a világ egyik legnagyobb technológiai tőzsdéje - a Nasdaq - egy olyan eszköz fejlesztésén dolgozik, mely előrejelzi a kriptoeszközök árfolyammozgását.

Bennfentes információk szerint hamarosan a kriptoeszközök is bekerülnek az Analytics Hub árfolyam elemző programba.

Az Analytics Hub fejlesztése 2017-ben indult, mely a pénz és tőkepiaci eszközök árfolyamváltozását számítja ki és jelzi előre számos alternatív factor figyelembevételével. A gépi tanulást és a természetes nyelv feldolgozását is alkalmazó szoftver közösségi média hálózatokat és alternatív adatokat is felhasznál arra, hogy megfelelő döntéstámogatást nyújtson a befektetők számára a piac jövőbeli mozgását tekintve.

Eddig az Analytics Hub a hagyományos eszközök piacára koncentrált, azonban most úgy tűnik 500 kriptopénz is bekerülhet az elemzésbe. A forrás szerint a program három helyről gyűjti majd az árfolyam előrejelzéshez szükséges adatokat: kriptopénz tárcákból, váltóktól és olyan közösségi platformokról, mint a Twitter vagy a Reddit.

Bill Dague a Nasdaq alternatív adatokért felelős igazgatója megerősítette, hogy már foglalkoznak a kriptopénzek elemzésével, azt azonban nem erősítette meg, hogy valóban elindul-e a kriptopénz árfolyam előrejelző szoftver.

Anonim források megerősítettek, hogy a kriptopénz árfolyam elemző funkció már beta tesztelés alatt van és várhatóan novemberben a nagyközönség is hozzáférhet majd az adatokhoz és a fejlesztéshez.

Nem a Nasdaq az egyetlen, amely nyitott a kriptovaluták felé. A nagybankok mellett, a Reuters és a Bloomberg is fejleszti a kriptopénz kereskedéshez szükséges adatszolgáltató rendszereit.


Forrás: www.bitcoinbazis.hu


Híreinket a Facebook oldalunkon követheted nyomon, amelyhez már 2500-an csatlakoztak. Ha még több információt szeretnél hallani a témában, iratkozz fel hírlevelünkre.

A cikket támogatta a Stop-Loss Manager, amely 7 stop-loss-t képes kezelni a Binance és a Bitstamp tőzsdéken egy felületen.