A Nasdaq is nyit a kriptovaluták felé

2018.04.26

"A Nasdaq fontolgatja, hogy nyit a kriptopiac felé és egy napon majd kriptovaluta tőzsdeként is működik." - mondta a Nasdaq ügyvezető Adena Friedman. Ehhez nem kell más csak egy szabályozott piac, mely tisztességes lehetőségeket nyújt a befektetők számára.


A szabályozás hiánya akadályként tornyosul az intézményi befektetők elé, amit meg kell oldani mielőtt a cég igent mondana a kriptovalutákra.

"Úgy gondolom, hogy a digitális valuták továbbra is kitartanak. Ha egyszer elérünk oda, hogy arról döntsünk, hogy biztosítsunk-e piacot a kriptovaluták számára szabályozott keretek között? Akkor mindenképpen megfontoljuk."

De addig is a Nasdaq támogatja a már működő kriptotőzsdéket. A héten a Gemini kriptotőzsdével kötött megállapodásáról adott hírt, melynek alapítói a Bitcoin befektető Winkelvoss ikrek, de akár megemlíthetnénk nevüket a Facebook kapcsán is. A partnerség értelmében a Gemini hozzáférést kap a Nasdaq "megfigyelő technológiájához", mely biztosítja, hogy a platform tisztességes és szabályozás alapú piacot biztosítson a résztvevők számára.

Frideman ugyan optimistán fogalmazott a kriptovaluták jövőjéről, ugyanez nem mondható el az ICO-k kapcsán alkotott véleményéről.

"Az ICO-k szabályozása elengedhetetlen, teljesen egyetértek azzal, hogy az ICO-k esetében értékpapírokról beszélhetünk, a szabályozás szükségessége nem kérdés."

Az Amerikai Értékpapír-, és Tőzsdefelügyelet célja, hogy megszüntesse az ICO-k kapcsán felmerülő csalásokat 2018-ban. Arra törekszik, hogy a törvényeket kiterjessze a kriptovaluta tőzsdékre és a walletekre is. Az erőforrások jelentős részét az ICO piacra irányítja.

A Bitcoin árának tavalyi több mint 1300%-os növekedése nyilvánvalóan felkeltette a szabályozó testületek figyelmét. Decemberi árfolyama megközelítette a 20 ezer dollárt, mielőtt a mindenkori legnagyobb bukását könyvelhette el az év első három hónapjában. Azóta némileg magához tért és a héten már 9000 dollár fölötti szintre emelkedett, szerdai csúcsértéke 9746 dollár volt. 


További információ: cnbc.com


Híreinket a Facebook oldalunkon követheted nyomon, amelyhez már 2400-an csatlakoztak. Ha még több információt szeretnél hallani a témában, iratkozz fel hírlevelünkre.

Kövesd a híreket Twitter csatornánkon is!