A növekedés kiváltó oka

2018.06.30

A ma éjszaka 00:24-00:39 között indult növekedés elsődleges oka lehet, hogy a BTC tőkeértéke ismételten megközelítette a 100 milliárd USD értéket. 

A Bitcoin alapú ETF-ek megszűnnek, ha 100 milliárd USD alá kerül a Bitcoin tőkeértéke.

A jelenség nem ismeretlen, hiszen június 24-én, amikor 5835-ig csökkent a BTC árfolyama és tőkeértéke 99,85 milliárd dollárra süllyedt, egyik pillanatról a másikra hirtelen 6%-ot emelkedett az árfolyam, ami magával húzta a piacot, a többséget jóval több mint 6%-os mértékben. 

A két "kedvencem" a Cardano és az Ontology extrém vágtatásba kezdett, ahogy akkor is, úgy most is. Jó taktika eséskor elfelejteni a Top 5 kriptovalutát és áttérni - időszakosan - TOP 6-20 szakaszban található coinokra.


Véleményem szerint a mostani - hirtelen - növekedés mögött a Bitcoin 100 milliárdos tőkeértékének "elesése" állhat, de lényegtelen, hogy miért - a lényeg, hogy elindult az árfolyamok növekedése.

Ne feledjük, hogy sorsdöntő lesz a kriptovaluták jövője szempontjából július 30-31-én megrendezésre kerülő G20-as találkozó, amikor is dönthetnek a kriptovaluták szabályozásának irányairól a világ vezetői. 

Biztos vagyok benne, hogy lesz szabályozás, - ami jót jelent, - mert olyan piaci szereplők is befektetőként fognak tudni megjelenni a parketten, akik - a szabályozás hiánya miatt - eddig labdába sem rúghattak. 


Szép hétvégét és az árfolyamok emelkedésben bővelkedő nyarat kívánok!

Üdvözlettel:
Pataki Gábor


Volatilis árfolyamok kezelése a Stop-Loss Manager-el

Az extrém mértékben változó (volatilis) árfolyamok kezelésére nyújthat egy átfogó megoldást - a CoinBroker alapítója és csapata által létrehozott - hazai fejlesztésű Stop-Loss Manager szoftver, amely segít az árfolyam-ingadozások és az ebből fakadó kockázatok kezelésében.

A szoftver jelenleg BETA szakaszban tesztelhető, amire itt jelentkezhet.

A nagyfokú árfolyam-ingadozás kiváló lehetőség a profitszerzésre, de a kockázatok is jelentősek, melyet az is fokoz, hogy a kereskedési platformok nem biztosítanak teljes körű védelmet az ingadozások ellen.

"A Stop-Loss Manager szoftver biztosítja a stop-loss és a csúszó stop-loss teljes körű alkalmazását, és ezek dollár vagy euró alapon történő beállítását" - Pataki Gábor.


"A legtöbb tőzsdei platformon, még ha rendelkeznek is stop-loss funkcióval, nincs lehetőség hagyományos pénznemekkel történő kereskedésre, ezért nem képesek védelmet biztosítani az árfolyam-ingadozások ellen" - Pataki Gábor, a szoftvert fejlesztő Trade Innovation Kft. alapítója, kriptovaluta kereskedési szakértő.