A millenáris generáció a kriptovaluta befektetésekről

2018.07.20

A kriptovaluta befektetés egyelőre nem igazán elterjedt a nagy tömegek számára, bár a millenáris generáció tagjai úgy látszik, hogy nagyon is favorizálják a Bitcoint, az Ethereumot és más digitális valutákat. A Finder.com egyik legújabb tanulmánya szerint, a millenáris generáció (22-37 év közöttiek) 17%-a rendelkezik kriptovalutával, míg az X generációnak mindössze 9%-a.

Ha figyelembe vesszük a kriptovaluta befektetések kockázatait, nem meglepő, hogy a millenáris generáció az egyik olyan korcsoport, aki kriptovalutákba fektet. Az az elképzelés, hogy megtartjuk magunknak az ellenőrzést befektetett pénzünk felett, mindezt egy bank beiktatása nélkül, leginkább a fiatalok számára vonzó alternatíva, függetlenül a kockázati tényezőktől.

Ez még inkább megerősítést nyert a mostanában megjelent hírek miatt, miszerint főiskolai hallgatók arra használják ösztöndíjuk egy részét, hogy digitális valutákat vásároljanak belőle. A millenáris generáció számára a kriptovaluta őrület tovább folytatódik, olyannyira, hogy elmondásuk szerint a befektetésük egyik célja az, hogy a nyugdíjalapba spóroljanak.

A kriptovaluták hosszú távú befektetése és felhasználása forradalmi újdonság lehet. A rendelkezésre álló adatok szerint az amerikai millenáris generáció 95%-a nem megfelelően bánik a megtakarításokkal, nem spórol a jövőre. A tanulmány azt is kimutatta, hogy a dolgozó millenárisok 66,2%-a egyáltalán semmit sem tett félre a nyugdíjas évekre.

Jeremy Gardner - 26 éves menedzser - körülbelül 5 éve rendelkezik kriptovaluta befektetéssel, kriptovaluta hívő.

"A millenáris generáció tagjaként sokkal nagyobb a hitem a digitális valutákban, és hiszem, hogy hosszú távon mindenképpen folytatódik a sikerük."

Parul Gujral - alapító ügyvezető a Snowball-nál - úgy gondolja, hogy a kriptovaluták volatilis természete segíthet felturbózni a nyugdíjalapot.

"A kriptovaluta befektetés természetesen kockázatos. De ha a befektetésem akár 1000-szeresét is érheti, akkor miért ne fektetném a nyugdíjalapom egy részét kriptovalutákba?"

Greg Osuri - alapító ügyvezető az Akash Networknél - szerint máris növekedett a nyugdíjalapja, mióta kriptovalutákba fektetett.

"A nyugdíjalapom kriptoállománya 1%-ról 20%-ra növekedett, mivel hiszek abban, hogy a kriptovaluták idővel megerősödnek a fejlődő technológiának, a gazdaságnak, a növekvő elfogadottságnak és a közelgő szabályozásnak köszönhetően."


További információ: www.forbes.com


Híreinket a Facebook oldalunkon követheted nyomon, amelyhez már 2500-an csatlakoztak. Ha még több információt szeretnél hallani a témában, iratkozz fel hírlevelünkre.

A cikket támogatta a Stop-Loss Manager, amely 5 stop-loss-t képes kezelni a Binance és a Bitstamp tőzsdéken egy felületen.