A kriptopénz alapú bankkártyák növekvő népszerűsége

2017.09.26

Floyd Mayweather - ökölvívó világbajnok - igencsak népszerű a pénzhez való szokatlan hozzáállása okán (is). Újabb lépést tett a kriptovaluták piacán és partneri megállapodást kötött a Centra Card-dal, mely lehetővé teszi, hogy coinjait a mainstream kereskedelemben költse el.

Mayweather szokatlan érdeklődése a kriptovaluták iránt eddig is nagyon sok figyelmet vont magára. Egyesek úgy vélik, hogy a világbajnok kriptovaluták iránti vonzalma természetes fejlődés eredménye, mások úgy gondolják, hogy a híresség népszerűségét arra használják a marketing cégek, hogy coinokat adjanak el. Bármelyik vélemény is állja meg a helyét, Mayweather részvétele tagadhatatlan tény marad.


Növekvő népszerűség és elfogadottság

A kriptovilágban az egyik olyan termékcsoport, mely egyre növekvő népszerűségnek örvend nem más, mint a bankkártya, mely lehetővé teszi a coin tulajdonosok számára, hogy digitális valutájukat a mindennapi életben költhessék el. Sok olyan országban is elfogadott, ahol a szokásos fiat-pénz alapú kártyák is hatékonyan működnek, mindemellett a kriptobankkártya azt a rugalmasságot biztosítja a tulajdonosoknak, hogy egyszerre képes kezelni a különböző kriptovalutákat és fiat pénzeket. Mivel a kriptovalutákat nem tartóztatják fel az országhatárok és nem korlátozzák a különböző kormányzatok, így a kriptobankkártyák könnyű átválthatóságuknak köszönhetően kényelmes megoldást nyújtanak az utazók számára is.

A kripto és a mainstream kereskedelem közötti kapcsolatokat a kriptovaluták fejlődésének alapvető fontosságú elemeként azonosították. Az ilyen kapcsolatok várhatóan ösztönzik a kriptovaluták szélesebb körű társadalmi elfogadását is.

Kumar Gaurav - az Auxesis Group elnöke - elmondta, hogy a kriptovaluta alapú bankkártya ugyanúgy működik, mint bármely más bankkártya, azzal a különbséggel, hogy nem a bankszámláddal, hanem a saját digitális pénztárcáddal állsz összeköttetésben. Ez megkönnyíti a coinjaid elköltését, bármerre is jársz a nagyvilágban. Nagyon kényelmes módja annak, hogy hogyan tároljuk és használjuk fel kriptovalutánkat, és egy erős ösztönző tényező kereskedelmi elfogadásához is.

Néhány ismertebb kriptobankkártya: Bitpay, Xapo, Cryptopay, Coinbase


A CoinBroker véleménye szerint:

A kriptovaluta alapú bankkártyák egyre szélesebb körű elfogadása jelentős szerepet játszik a kripto és a fiat világ közötti szakadék áthidalásában. A kriptobankkártyák lehetővé teszik, hogy kiskereskedelmi környezetben is hatékonyan és problémamentesen használhassuk kriptopénztárcánkat.

Forrás: cointelegraph.com


Ha követni szeretnéd az eseményeket iratkozz fel a Facebookon Kriptovaluták oldalunkra, de akár a Meetup Kriptovaluta csoportunkhoz is csatlakozhatsz.