A központi bankok hamarabb bocsáthatnak ki digitális valutát, mint gondolnánk

2019.07.02

Agustin Carstens - a Nemzetközi Fizetések Bankjának elnöke (BIS) - az elmúlt években folyamatosan kritikusan fogalmazott a kriptovalutákkal kapcsolatban. Éppen ezért meglepő jelen nyilatkozata, mely szerint a központi bankoknak hamarosan saját kriptovalutát kell kibocsátaniuk.

Carstens szerint a BIS - mely úgy működik, mint a központi bankok központi bankja - támogatja a központi bankok azon törekvéseit, mely a nemzeti fiat valután alapuló digitális valuták fejlesztésére irányul. Sőt, az ilyen jellegű termékek érkezése egyben arra is utal, hogy erős igény mutatkozik rá a lakosság részéről.

"Hamarosan szükség lesz arra, hogy a központi bankok saját kriptovalutával rukkoljanak elő. - talán hamarabb, mint gondolnák."

Carstens nyilatkozata azután került napvilágra miután a Facebook felfedte a saját kriptovaluta kibocsátására vonatkozó terveit és mindez alaposan felforgatta a kedélyeket, hiszen a Facebook felhasználók milliárdjait éri el és mindez potenciális fenyegetést jelent a fiat valutákra nézve.

A francia pénzügyminiszter azt nyilatkozta, hogy az országnak szándékában áll garanciák kérése a Librával kapcsolatban. Az amerikaiak arra kérték a Facebookot, hogy függesszék fel a Libra hálózat fejlesztését a meghallgatásokig. A BIS aggodalmát fejezte ki aziránt, hogy a Librához hasonló valuták hogyan hathatnak hosszú távon a szabályozásra. További kérdést jelent felhasználási lehetősége, de még ennél is fontosabb megoldandó probléma az adatvédelem.


További információ: www.coindesk.com


Megvásároltad már a KRIPTOPÉNZ ABC könyvet?

Ha még nem, akkor itt a lehetőség, hogy dedikált példányod legyen!


Híreinket a Facebook oldalunkon követheted nyomon, amelyhez már 2500-an csatlakoztak. Ha még több információt szeretnél hallani a témában, iratkozz fel hírlevelünkre és 5 Mikron üti a "tárcádat".