A kínai bíróság virtuális tulajdonként ismeri el a Bitcoint

2019.07.25

Kína nem éppen Bitcoinbarát ország, hiszen számos intézkedést vezetett már be a kriptovaluták ellenében, de a Hangzhou-i Internet Bíróság július 18-i ítélete arra enged következtetni, hogy a Bitcoin birtoklása nem illegális Kínában, mivel az ítéletben virtuális tulajdonként ismerték el a kriptovalutát, mely legálisan védett az országban.

A bíróságnak egy évekkel ezelőtti Bitcoinnal kapcsolatos vitában kellett döntést hoznia, melyben kimondta, hogy a Bitcoint virtuális valutának kell tekinteni, mivel valós értékkel bír, ritka és értékcsere eszközként felhasználható.

A Kínai Jegybank megerősítette:

"Valóban, a Bitcoin egy virtuális valuta, de nem fiat pénz."

A Hangzhou-i Internet Bíróság nemrégiben alakult és az internethez kapcsolódó olyan vitás ügyekkel foglalkozik, mint a szerzői jogok megsértése, termékek és szolgáltatások digitális értékesítése, a digitális szolgáltatások közötti szerződéses viták rendezése.

A bíróság és a jegybank nyilatkozata világosság teszi, hogy a Bitcoin birtoklása Kínában legális, bár az is igaz, hogy nem először hangzott el ehhez hasonló megállapítás. Továbbá az a tény, hogy kormányzat kriptotőzsdékhez való hozzáállása nem változott, az ICO-k totális tiltása és a bányászat körüli bizonytalanságok azt jelzik, hogy még nagyon hosszú út vezet addig, hogy Kína kriptovaluta-barát országgá váljon. A bevezetett intézkedéseknek egyértelmű célja a lakosság és az országból való tőkekivonás ellenőrzése.

A jelenlegi ítélet pozitívabb jövőképet sugall, nem beszélve a korábban megjelent hírekről, mely szerint a központi bank saját kriptovaluta fejlesztésén dolgozik.

CoinBroker véleménye: 

A mostani bírói döntés jó hivatkozási alap lehet a jövőbeni szabályok kialakítása során. 


További információ: www.bitcoinbazis.hu


Megvásároltad már a KRIPTOPÉNZ ABC könyvet?

Ha még nem, akkor itt a lehetőség, hogy dedikált példányod legyen! 


Híreinket a Facebook oldalunkon követheted nyomon, amelyhez már 2500-an csatlakoztak. Ha még több információt szeretnél hallani a témában, iratkozz fel hírlevelünkre és 5 Mikron üti a "tárcádat".