A Goldman Sachs Bitcoinnal kereskedne

2017.10.03

A Goldman Sachs, a pénzügyi guru komolyan fontolgatja a Bitcoinnal való hivatalos kereskedés lehetőségét - elsőként a neves Wall Street-i cégek közül.

A Wall Street Journal szerint a Goldman Sachs egy új kereskedési platform ügyében értekezik, melyen Bitcoin és lehetőség szerint egyéb digitális valuták vásárlása és értékesítése folyna.
Ha a Goldman Sachs végigviszi tervét, akkor ő lesz az első jelentős Wall Street-i cég, mely közvetlenül Bitcoinnal üzletel. 

Akárhogyan is, a művelet még nagyon kezdeti stádiumban van és a cég még mindig visszavonhatja az egészet. Enne ellenére maga a tény, hogy a Goldman Sachs egyáltalán érdeklődik a Bitcoin iránt, mint életképes bevételi forrás iránt, pozitívan befolyásolja a kriptovaluták megítélését - hitelességet kölcsönöz nekik.

A Goldman Sachs Bitcoin iránti érdeklődése az ügyfelek növekvő érdeklődéséből adódik.

"Válaszul az ügyfelek digitális valuták iránti érdeklődésére feltérképezzük, hogy hogyan tudnánk leginkább kielégíteni az igényeket."

Érdekes módon, a cég Bitcoin irányába tett erőfeszítései magában foglalják nemcsak a kereskedést, hanem a stratégiai befektetési csoportot is. Ez jelzi a cég meggyőződését, hogy a jövőbeni Bitcoin nemcsak vagyongyűjtésre alkalmas, de lehetőség szerint törvényes fizetőeszközzé és valutává válhat.

Ez egy olyan elképzelés, melyet a Bitcoin közösségen kívül sokan vonakodnak elfogadni.


Forrás: bitsonline.com


Ha követni szeretnéd az eseményeket iratkozz fel a Facebookon Kriptovaluták oldalunkra, de akár a Meetup Kriptovaluta csoportunkhoz is csatlakozhatsz.