A G20-ak júliusi határidőben állapodtak meg a kriptovaluták szabályozásával kapcsolatban

2018.03.21

A G20 konferencián Buenos Airesben a világ vezető gazdaságai megállapodtak abban, hogy júliusi határidőt határoznak meg az egységes kriptovaluta szabályozás javaslatainak megfogalmazására.


Az Argentin Központi Bank vezére - Frederico Sturznenegger - elmondta, hogy a résztvevők egyetértettek abban, hogy a szabályozásnak fel kell vennie a tempót a technológia fejlődésével és a konkrét javaslatokat meg kell fogalmazni a következő júliusi csúcsig.

"Sok időt szántunk a kriptovalutákra. Júliusig konkrét javaslatokat kell kidolgoznunk a kriptovalutákkal kapcsolatban."

Ami azt illeti, nem minden nemzet ért egyet. A Brazil Központi Bank elnöke - Ilan Goldfajn - elmondta, hogy Brazília nem fogja szabályozni a kriptovalutákat. Azt is hozzátette, hogy Brazília nem feltétlenül követi a G20-on elhangzottakat, akár kriptovaluták, akár más kérdések tekintetében.

Amiben egyetértettek a résztvevők az az, hogy a Pénzügyi Akció Munkacsoport által meghatározott alapelveket kell alkalmazni a kriptoeszközökkel kapcsolatban.

A kriptoeszközök szabályozásának szükségessége az egyre inkább népszerűségnek örvendő ICO-k és a kriptopiac extrém változékonysága és kiszámíthatatlansága kapcsán merült fel. Természetesen először maguknak a tagoknak kell rendezni nézetkülönbségeiket mielőtt konkrét terveket fogalmaznának meg. 


További információ: blocktribune.com


Híreinket a Facebook oldalunkon követheted nyomon, amelyhez már 2400-an csatlakoztak. Ha még több információt szeretnél hallani a témában, iratkozz fel hírlevelünkre.

Kövesd a híreket Twitter csatornánkon is!