A franciák tiltást javasolnak az anonim kriptovalutákra

2019.03.08

A francia Nemzetgyűlés Pénzügyi Bizottságának vezetőjének - Eric Woerthnek - javaslata szerint be kellene tiltani az anonim vagy más néven privát coinokat. Woerth fontolgatja a tiltás bevezetését olyan digitális valuták esetében, melyek túlságosan is nagy anonimitást biztosítanak a felhasználóknak.

"Ez a helyzet az olyan valuták esetén, mint a Monero, PIVX, DeepOnion, Zcash, melyek megkerülik a tulajdonosok azonosításának lehetőségét is."

Ezen kívül Woerth a kriptovalutákkal kapcsolatban megemlített néhány olyan problémát is, mint a csalás, az adómegkerülés, a pénzmosás vagy akár a túlzott energiafogyasztás.

Tavaly áprilisban a japán szabályozók hasonló intézkedést javasoltak annak megakadályozására, hogy a tőzsdék olyan altcoinokkal kereskedjenek, mint a Dash és a Monero. 

"Szigorúan szabályozni kellene az ilyen kriptovaluták kereskedésének lehetőségét" - mondta el a Pénzügyi Felügyelet egyik meg nem nevezett tagja.

Decemberben a francia parlament több olyan tervezetet is visszautasított, mely könnyítene a kriptókkal kapcsolatos bevételek adózásán. Egyik ezek közül éves szinten 305 eurós limitről 3000 euróra emelné az adómentesség határát a kriptovaluta tranzakciókból származó bevételek után. 


További információk: www.cointelegraph.com


Személyes oktatás, konzultáció Pataki Gáborral a CoinBroker alapítójával

Szeretnéd Te is megtanulni hogyan tudsz kriptovalutába fektetni, milyen szabályok alapján érdemes felépíteni a kriptovaluta portfóliót, hogyan tudod mindezt minimális időráfordítással - közel automatizáltan - kezelni?

Ha igen a válasz, akkor nincs más dolgod, jelentkezz Konzultációra. Telefonon egyeztethető időpontot, helyszín, a konzultáció akár Skype-on is megvalósítható. 


Próbáld ki díjmentesen a Stop-Loss Manager-t, amely 8 stop-loss-t képes kezelni a Binance és a Bitstamp és Kraken tőzsdéken folyó kereskedési felületen.  


Híreinket a Facebook oldalunkon követheted nyomon, amelyhez már 2500-an csatlakoztak. Ha még több információt szeretnél hallani a témában, iratkozz fel hírlevelünkre és 5 Mikron üti a "tárcádat".