A Facebook visszavonja a kriptovaluta hirdetésekkel kapcsolatos tiltást

2018.06.27

A Facebook visszavonja a kriptovaluta hirdetésekkel kapcsolatosan januárban bevezetett tiltást. Természetesen nem tér vissza az eredeti állapot, ugyanis a hirdetőknek előzetes jóváhagyást kell szerezniük, melynek során engedélyezésükkel kapcsolatos információkat kell megadniuk. Az ICO-k reklámozása továbbra is tilos.

A korábbi tiltást a Facebook szándékosan akkor időzítette, amikor a kriptovaluták szárnyaltak, viszont ezzel egyidőben rengeteg átveréssel és csalással árasztották el a szabályozatlan piacot. A Facebookon kívül a Google, a Twitter és a Snapchat is hasonlóan cselekedett.

A Facebook szabályozása így a legálisan működő cégeket is letiltotta. Igaz, hogy most újra lehetőséget kaptak a reklámozásra, de a megadott információk alapján a Facebook dönti el, hogy engedélyezi-e azt vagy sem.

Továbbá májusban a Facebook létrehozott egy blockchain szakértői csoportot, hogy vizsgálja és jobban megismerhesse a kriptovaluták mögött álló technológiát. 


További információ: www.cnbc.com


Híreinket a Facebook oldalunkon követheted nyomon, amelyhez már 2500-an csatlakoztak. Ha még több információt szeretnél hallani a témában, iratkozz fel hírlevelünkre.

Kövesd a híreket Twitter csatornánkon is!