A digitális vagyontárgyak közül jelenleg csak a digitális valutának van értéke

2018.08.01

A PwC svájci irodája szerint a digitális vagyontárgyak számos fajtája közül jelenleg csak a digitális valutákat lehet ésszerűen felhasználni. Egy megjelent posztban - Roland Stadler menedzser - azt állítja, hogy a digitális vagyontárgyak elsőre talán hasonlónak tűnnek, de ha közelebbről megvizsgáljuk őket akkor kiderül, hogy különbözőek.

Különbséget tesz a digitális vagyontárgyak és valuták között, mivel csak néhány tekinthető valutának a szó legszorosabb értelmében. A digitális vagyontárgyakat három típusra osztja: valuták, mint a Bitcoin (BTC), felhasználható tokenek és értékpapírt megtestesítő tokenek.

A legfontosabb a valuta, mivel az fizetőeszköz és fizetési hálózat is egyben, mely egy központi intézmény bevonása nélkül is használható.

A különböző típusok összehasonlítása alapján Stadlernek az a véleménye, hogy a valuta-típusú digitális vagyontárgyak jelenleg a leginkább hasznosak, még a digitális valuták piacán jelen lévő spekuláció ellenére is.

A BTC hosszú távú befektetés, melynek egyre inkább növekszik az ismertsége és elfogadottsága, melyben kiemelkedően nagy szerepet játszik technikai stabilitása. A biztonság és a külső hatásokkal szembeni ellenállása alapvető fontosságú. A nemzetközi kereskedelmi piacon fellelhető magas tranzakciós költségekkel szemben vonzó alternatívát nyújthat.

Hangsúlyozza a Bitcoin technológiai, szociológiai és gazdasági fontosságát is, mely innovatív üzleti modellek lehetőségét biztosítja. Az okosszerződések és a vagyon tokenizációja még gyerekcipőben jár, de a jövőben növekszik gazdasági jelentőségük. Az ICO-któl viszont óva int mindenkit, mivel azok nagy része átverés vagy ha mégsem, akkor a piac méretéből adódóan elég nagy a manipuláció veszélye. 


További információ: www.cointelegraph.com


Híreinket a Facebook oldalunkon követheted nyomon, amelyhez már 2500-an csatlakoztak. Ha még több információt szeretnél hallani a témában, iratkozz fel hírlevelünkre.

A cikket támogatta a Stop-Loss Manager, amely 5 stop-loss-t képes kezelni a Binance és a Bitstamp tőzsdéken egy felületen.