A decentralizált tőzsdéké a jövő?

2018.10.02

Sokat beszélünk a biztonságról és a blokklánc előnyeiről. A kriptovaluta befektetések területén kézzel fogható közelségbe kerülhet számunkra a blokklánc biztonsága, ha és amennyiben használni tudjuk majd a decentralizált tőzsdéket.

A decentralizált tőzsde automatizált folyamatok segítségével közvetlenül a felhasználók között biztosítja a kereskedés lehetőségét, így nem a tőzsdei - úgynevezett - gyűjtő számlájára utaljuk, pontosabban transzferáljuk be kriptovalutáinkat, amivel elkerülhetjük a BudaCash és Questor típusú brókercsődöket. A decentralizált tőzsdék legnyilvánvalóbb előnye az a tulajdonsága, hogy nem kell senkiben sem megbíznunk, mivel pénzeszközeinket egy saját személyes pénztárcában tartjuk és nem egy harmadik félnél.

Talán a jövő befektetési módjáról beszélünk, aminek népszerűségét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy egyre több decentralizált tőzsde indulásáról kapunk híreket.

A Binance vezetője egy tweetben értesítette a nagyközönséget a DEX jövőbeni indulásáról. A nyilvános tesztre még év végén vagy a következő év elején sor kerülhet. A bejelentés szerint BNB-t - a Binance saját tokenjét - brókerdíjként használhatjuk, mely egyértelműen növeli majd a BNB tokenek iránti keresletet, ami felhajthatja az árát is. 

Szintén netes bejelentés útján értesültünk arról, hogy elindult a StellarX decentralizált tőzsde, melynek fejlesztője az Interstellar. Költségmentes kereskedést kínál az ügyfelek számára és célként tűzte ki, hogy a legnépszerűbb tőzsdévé váljon. Erre meg is lehet minden esélye számos előnyös tulajdonságának köszönhetően, melyek közül a legfontosabbak:

  • Fiat valuta vásárlás lehetősége: USD már most elérhető az amerikai felhasználó számára.
  • Ingyenes használat: a StellarX decentralizált tőzsde nem mást kínál a felhasználóknak, mint a teljesen ingyenes használat lehetőségét. Céljuk ezzel egy olyan új minta létrehozása, mely példaként követendő más platformok számára is.
  • Bármivel kereskedhetünk: a legnagyobb kriptopénzek már elérhetők és a lista folyamatosan bővül, továbbá kötvények, részvények, digitalizált vagyontárgyak kereskedelmére egyaránt alkalmas a rendszer.
  • Átláthatóság: hiszen a tranzakciók teljesen nyilvánosak a blockchainen keresztül, mely biztosítja a felhasználók védelmét.
Híreinket a Facebook oldalunkon követheted nyomon, amelyhez már 2500-an csatlakoztak. Ha még több információt szeretnél hallani a témában, iratkozz fel hírlevelünkre.

A cikket támogatta a Stop-Loss Manager, amely 7 stop-loss-t képes kezelni a Binance és a Bitstamp tőzsdéken egy felületen.