A Cash App már mindenhol elérhető már az USA-ban

2018.08.15

A Square ügyvezetője - Jack Dorsey - bejelentette, hogy Cash App nevű platformjuk már az USA 50 államában elérhető. A beszámoló szerint Dorsey - aki egyben a Twitter ügyvezetője is - lelkes rajongója a kriptovalutáknak és a jelen fejlesztés is ezt támasztja alá.


"Az Internetnek saját valutája lesz, személy szerint nagyon remélem, hogy a Bitcoin lesz az."

A Cash App-en Bitcoin-nal kereskedhetünk, P2P tranzakciók bonyolíthatók le. 2018. januárjában indult a szolgáltatás, kivéve az olyan államokban, ahol azt a szigorú szabályozás nem tette lehetővé. Ezek közé tartozik New York, Georgia, Wyoming vagy Hawaii.

Igaz, hogy Hawaii-n még a Coinbase - a vezető kriptovaluta tőzsdei platform - is felfüggesztette szolgáltatását miután az állam szankciókat helyezett kilátásba.


A New York-i indulást követően Biran Grassadonia - az app vezetője - az alábbiakat mondta:

"Nagyon izgatottak vagyunk a New York-i indulás miatt. Mostantól a helyiek is gyorsan és egyszerűen kereskedhetnek Bitcoin-nal. A New York-i kormányzással egyetértésben egy olyan jövőben reménykedünk, ahol az emberek könnyebben hozzáférhetnek a pénzügyi rendszerhez és szolgáltatásokhoz és jelen esemény fontos lépés az oda vezető úton."

Az országos indulásról szóló bejegyzés számos rajongót gyűjtött az app-nek. Ragnar Lithrasisr, egy Twitter felhasználó az alábbiakat írta:

"A könnyű hozzáférés és a Bitcoin kizárólagosság miatt ajánlom a Cash App-ot a barátaimnak, még a Coinbase-zel szemben is."

A Square nem titkolt célja, hogy a Coinbase-zel versenyezzen, mely még mindig a legnagyobb digitális valuta platform az USA-ban.


További információ: www.bitcoinwarrior.net


Híreinket a Facebook oldalunkon követheted nyomon, amelyhez már 2500-an csatlakoztak. Ha még több információt szeretnél hallani a témában, iratkozz fel hírlevelünkre.

A cikket támogatta a Stop-Loss Manager, amely 5 stop-loss-t képes kezelni a Binance és a Bitstamp tőzsdéken egy felületen.