A Cardano tovább fejlődik

2020.07.10

A Cardano árfolyama 85%-kal emelkedett 10 nap leforgása alatt, ezzel hivatalosan is megelőzte a Bitcoin SV-t, így tőkekapitalizáció alapján a 6. legnagyobb kriptovaluává vált a top coinok rangsorában. A vizsgált időszak kezdetén 0,074 dolláros árfolyamról indult és meg sem állt egészen 0,137 dollárig.

Az elmúlt hetek intenzív szárnyalása leginkább olyan okokra vezethető vissza, mint a Shelley frissítése, a kedvezőbb piaci struktúra és a decentralizált pénzügyi piacok (DeFi) gyors növekedése.

A Shelley éra a hálózat növekedésének és fejlődésének folytatása, a decentralizáció optimalizálása, mellyel mind hasznosabbá és értékesebbé válhat az új és régi felhasználók számára egyaránt. Egyben felkészülés a jövőre, mely még nagyobb dolgok eljövetelét alapozza meg.

A tervek alapján a Shelley frissítés végére a Cardano a várakozások szerint még inkább decentralizálttá válik.

"A Shelley korszak végére úgy számolunk, hogy a Cardano 50-100-szor decentralizáltabbá válik, mint más nagyobb blockchain hálózatok."

A decentralizált pénzügyi piacokon robbanásszerű növekedés tapasztalható, melyek értéke az Ethereumon meghaladta a 2 milliárd dollárt. Charles Hoskinson - Cardano alapító - pedig egyik internetes megnyilvánulásában elhintett egy olyan információt, hogy a Cardano hamarosan az egyik meghatározó kulcsszereplővé válhat a decentralizált pénzügyi térben.

A proof-of-stake-nek köszönhetően a Cardano blockchain hálózat szerkezetileg eléggé hatékony ahhoz, hogy nagy volumenű DeFi applikációkat kezeljen.

Ha pedig a Cardano tovább fejlődik, akkor a decentralizált pénzügyi tér kulcsfigurájává válhat, mely további növekedési lehetőséget biztosít a blockchain hálózat számára. 


További információ: www.cointelegraph.com