A britek nem szabályozzák a Bitcoint és az Ethert

2019.08.01

A brit pénzügyi szabályozó testület - az FCA - az újonnan megjelent kriptoútmutató részeként nem fogja szabályozni a digitális valutákat vagy tőzsdéket, mivel azok kívül esnek szabályozási hatáskörén.

Az FCA július 31-én jelenítette meg a kriptovalutákról szóló szabályozási keretterv módosított változatát. A dokumentum a még 2019. januárjában kiadott irányelvek újragondolása és nem titkolt célja, hogy még inkább tisztázza a digitális valuták helyzetét.

A végleges útmutató nem változott drasztikusan a korábbihoz képest, azonban részletezi, hogy a digitális valuták mely típusa esik a testület hatáskörébe és az adott valutákra mi lehet a megfelelő szabályozás.

A dokumentum a digitális valuták három különböző fajtáját határozza meg:

  • A legfőbb kriptovalutákat - a Bitcoint és az Ethert - úgynevezett "csere" tokennek tekinti, melyek legtöbbször decentralizáltak és elsősorban csereeszközként funkcionálnak. A papír hangsúlyozza, hogy ezek a digitális valuták nem esnek az FCA szabályozási hatáskörébe.
  • A security tokenek olyan digitális eszközök, melyek speciális tulajdonságokkal bírnak, jogokat biztosítanak és olyan befektetésekhez hasonlatosak, mint a részvények. Szabályozásuk a testület hatásköre.
  • A utility tokenek hozzáférést biztosítanak egy meglévő vagy leendő termékhez vagy szolgáltatáshoz. Nem befektetésként tekintenek rájuk, de bizonyos feltételek mellett megfelelnek az e-pénz definíciójának, így az FCA hatáskörébe tartoznak.

Az elkövetkezendő időszakban az FCA szakértői azt várják, hogy a piaci résztvevők alapdokumentumként kezelik majd a kiadott útmutatót kriptopiaci tevékenységük során.


További információ: www.cointelegraph.com


Megvásároltad már a KRIPTOPÉNZ ABC könyvet?

Ha még nem, akkor itt a lehetőség, hogy dedikált példányod legyen! 


Híreinket a Facebook oldalunkon követheted nyomon, amelyhez már 2500-an csatlakoztak. Ha még több információt szeretnél hallani a témában, iratkozz fel hírlevelünkre és 5 Mikron üti a "tárcádat".