A brazil központi bank az IMF irányelveit alkalmazza

2019.08.29

A brazil központi bank augusztus 26-án jelentette be, hogy ezentúl az IMF irányelveit alkalmazza a kriptovaluták vásárlása és értékesítése során. Az IMF szabályoknak megfelelően a kereskedett kriptovaluta nem pénzügyi terméknek minősül és mint ilyen, így áruként szerepel a besorolásban.

A kriptovaluták áruként történő besorolása jelentős lépés. A kriptovaluták tulajdonként való elismerése lehetővé teszi a fizetési mechanizmusokban történő alkalmazását.


CoinBroker megjegyzése:

A fentiek alapján arra lehet következtetni, hogy a kriptovaluták fizetőeszközként történő alkalmazása felé léphetünk egyet előre, miközben a BitPay rendszerét már 20.000 cég használja világszerte.

Mivel a kriptovaluták vásárlása és értékesítése devizaszerződések végrehajtását foglalja magában, így a központi bankok ezeket export-import statisztikáikban szerepeltetik. Mindez pedig hozzájárul a kereskedelmi többlet csökkentéséhez.

A központi bank megjegyzi, hogy a besorolás az IMF statisztikai részlegéhez tartozó bizottság javaslata volt, mely külső szektorok statisztika módszertanával foglalkozik.

Közben az IMF is csatlakozott azon hivatalos szervekhez, melyek arra kérik a szabályozókat, hogy vizsgálják és tegyenek lépéseket a Libra projekt ellenében. 


További információ: www.cointelegraph.com


Megvásároltad már a KRIPTOPÉNZ ABC könyvet?

Ha még nem, akkor itt a lehetőség, hogy dedikált példányod legyen! 


Híreinket a Facebook oldalunkon követheted nyomon, amelyhez már 2500-an csatlakoztak. Ha még több információt szeretnél hallani a témában, iratkozz fel hírlevelünkre és 5 Mikron üti a "tárcádat".