A brazil kormány az Ethereum hálózatát hívná segítségül a politikában

2018.01.08

A brazil kormány tervei szerint az ország sikertelenül működő választási rendszerét átülteti az Ethereum hálózatába, hogy a meghamisíthatatlan blockchain hálózaton dolgozza fel a szavazatok millióit. 

Brazíliában több mint 145 millió szavazó van az országban, akiknek fontos politikai kérdésekben kell döntésre jutni. Politikai szakértők és elemzők évtizedek óta kételyeknek adnak hangot a választási rendszer felépítéséből adódó problémákkal kapcsolatban.

A brazil döntéshozók azt tervezik, hogy az Ethereum blockchain hálózatát használnák fel a szavazatok és petíciók befogadásához és feldolgozásához, egy nagyobb kezdeményezés részeként, mely Brazília politikai rendszerének fejlesztése lenne.

A blockchain rendszer alkalmazásának kulcsa a szavazatok feldolgozásában az lenne, hogy minden egyes szavazatot titkosítanak a blockchain hálózaton, mint a tranzakciókat, így biztosítva, hogy az információ továbbra is megváltoztathatatlan és nem manipulálható. Ez alapvetően okosszerződések alkalmazását igényelné, a rendszer hasonlóképpen működne, mint más decentralizált applikációk a hálózaton.

A brazil választási rendszerben, ha egy petícióhoz sikerül összegyűjteni az aláírások 1%-át, akkor az a kongresszus elé kerül. Mivel azonban nem áll rendelkezésre egyetlen olyan platform sem, ahol az aláírások összegyűjthetők és nem manipulálhatók, így eléggé lecsökkent azon petíciók száma, melyek ténylegesen a kongresszus elé kerülnek, még akkor is, ha az aláírások 1%-át valóban sikerül összegyűjteni.

Jelenleg a brazil kormányzat vizsgálja egy Ethereum blockchain alapon működő applikáció használatának lehetőségét, melynek segítségével az állampolgárok leadhatnák szavazataikat.

Fraga, a projekt egyik vezető tanácsadója kijelentette, hogy a blockchain brazil választási rendszerbe történő integrálása a demokrácia ünnepe lenne, feltéve, hogy azt a kongresszus elfogadja.

"A demokrácia ünnepe lenne. Ezzel a projekttel, azt tehetnénk végre, amit az alkotmány mond, de a gyakorlatban még nem sikerült megvalósítani."


További információ: cointelegraph.com


Ha szeretnél többet tudni az ICO-król vagy meg szeretnéd tanulni, hogyan tudsz vásárolni, akkor gyere el január 17-én tartandó Workshopomra, amit az A38 Hajón tartok. Jegyet az A38 Hajó weboldalán tudsz venni. Maximum létszám 50 fő.

Híreket a Facebook oldalunkon követheted nyomon, amit már 1100-an meg is tettek.