A Blockvest nyert a Tőzsdefelügyelettel szemben

2018.12.05

A bíróság visszautasító ítéletet hozott a SEC - az Amerikai Értékpapír-, és Tőzsdefelügyelet - által kezdeményezett Blockvest ügyben. A SEC az azonnali indítvánnyal azt szerette volna bizonyítani, hogy a Blockvest kriptovaluta és blockchain vállalkozás regisztrálatlan értékpapírokat bocsátott ki ICO-ja során. A bíróság úgy döntött, hogy ennek bizonyítására nem áll rendelkezésre elegendő tényadat és információ. A bizonyítási eljárás egyik fontos része az lett volna, hogy a SEC támassza alá, hogy egy befektető azért vett BLV tokent, mert azt közvetlenül a kibocsátó ajánlotta megvételre. 

Az eljárás megbukott, a bíróság a Blockvestnek adott igazat.

A döntés váratlan és minden bizonnyal precedenst teremtett a piacon, mely más ICO-kat is arra bátoríthat a jövőben, hogy megkérdőjelezzék a SEC döntéseit. Nem beszélve arról a tényről, hogy a SEC-nek kell hitelt érdemlően bizonyítania a kibocsátott eszközök értékpapír jellegét, mely talán eltántorítja a Felügyeletet attól, hogy minden egyes ICO nyakába bíróság pert akasszon.


További információ: www.news.bitcon.com


Híreinket a Facebook oldalunkon követheted nyomon, amelyhez már 2500-an csatlakoztak. Ha még több információt szeretnél hallani a témában, iratkozz fel hírlevelünkre.

A cikket támogatta a Stop-Loss Manager, amely 7 stop-loss-t képes kezelni a Binance és a Bitstamp tőzsdéken egy felületen.