A blockchain nagy kihívást jelent a Nestlének

2019.09.05

A svájci központú élelmiszer óriás - a Nestlé - elismeri, hogy el kell sajátítania a start-up gondolkodásmódot, hogy minél inkább fejlődhessen blockchain vállalkozása terén.

Múlt hónapban az International Data Corporation (IDC) - egy amerikai központú piackutató cég - díjra jelölte a Nestlé Ausztrália "Chain of Origin" elnevezésű projektjét a blockchain technológia elsajátításáért és alkalmazásáért.

A projekt célja, hogy a blockchain segítségével a Nestlé ügyfelei nyomon követhessék termékeiket a kezdetektől a végső fogyasztóig, mellyel céljuk, hogy még inkább megbízhatóbb információt nyújtsanak a termékek eredetéről és a gyártásról.

Armin Nehzat - digitális technológiával foglalkozó menedzser - kihangsúlyozta, hogy ez projekt sokkal nagyobb kihívást jelent, mint bármely más digitális innováció, mely arra ösztönzi a céget, hogy még inkább átértékelje a hagyományosan alkalmazott üzleti gyakorlatot. 

"Ha tippelnem kellene azt mondanám, hogy ez inkább egy hosszú távú projekt lesz."

"Úgy gondoljuk a cégnél, hogy a blockchain megadja a lehetőséget az olyan vállalkozások számára, mint a Nestlé, hogy minél inkább átláthatóbb és nyomon követhetőbb legyen a kínálati lánc, de a legértékesebb mégis az, hogy a végső fogyasztót biztosítja a termék eredetéről és frissességéről."


További információ: www.cointelegraph.com


Megvásároltad már a KRIPTOPÉNZ ABC könyvet?

Ha még nem, akkor itt a lehetőség, hogy dedikált példányod legyen! 


Híreinket a Facebook oldalunkon követheted nyomon, amelyhez már 2500-an csatlakoztak. Ha még több információt szeretnél hallani a témában, iratkozz fel hírlevelünkre és 5 Mikron üti a "tárcádat".